Reaktor

Last minute szilveszteri túlélőtippek estére

kepernyofoto_2021-12-31_16_55_15.png

 

Úgy gondoltam, érdemes összeszedni az alapszabályokat, és egy-két plusz ötletet ahhoz, hogy ne a kórházban, esetleg a sürgősségin kezdődjön 2022, hanem boldogan és sérülésmentesen léphessünk az újévbe.

 

1. Tarts mértéket

Tudom, ez ilyenkor lehetetlen vállalkozásnak tűnik, és már gondolkodsz is, hogy beadod a jelentkezésed a következő Mission Impossible film valamelyik szerepére. De hidd el, jobb nem a detoxban kezdeni az évet, Zacher Gábor is boldogabb, ha a Youtube-on hallgatod meg a véleményét az újévi ünneplésről.

 

zg.jpg

 

2. Ne petárdázz

Amellett, hogy veszélyes, rendkívül értelmetlen és az állatokkal szemben bunkó viselkedés. Ha valamiért vonzódsz a pirotechnikához, akkor érdemes várnod egy kicsit, és a Honvédség valamelyik nyílt napjára ellátogatnod, ahol valódi fegyvereket hallhatsz élőben. Nagyobb adrenalin, nagyobb élmény.

 

doggo.jpg

 

3. Ne menj bele hülye fogadásokba

Érdemes elkerülni a buta fogadásokat mert potenciális veszélyt jelenthetnek. Egyrészt anyagilag, mert részegen az ember könnyelműen szórja a pénzt, így el is szórakozhatja ebben a formában. Másrészt a különböző „adok egy húszast, úgy se mered!” kijelentések gyakran balesetbe sodorják azt, aki teljesíti a kihívást valamennyi pénzt nyerve azzal. Bulizz okosan, hagyd a fogadásokat, semmiképp se "idd magad supermanre".

 

superman.gif

 

4. Vedd figyelembe mások igényeit is

Vannak olyanok is, akiknek a szilveszter éjfélkor véget ér. Gondolj csak bele, betegen te se örülnél ha 40 fokos láz mellett hajnali négyig mások hangos zenéjét kellene hallgatnod. Ennél talán még kellemetlenebb eset, ha az időseket zargatod a bulival, akik türelme gyakran - és érthető módon - véges a fiatalokkal szemben, ezért csúnya konfliktus alakulhat ki.

 

tunya.gif

 

5. Ne vezess!

Hiába egyértelmű, néhányan mégis megszegik ezt az alapszabályt. Ahogy a rendőrség is megfogalmazta: mindenkit hazavárnak. Téged is, szóval, ha nem bízol magadban, bízd a kocsikulcsot valamelyik idősebb rokonodra, hogy ne adja vissza, amíg nem józanodsz ki teljesen. Ha pedig igazán felelősségtudatos vagy, nem vezetsz elsején sem, hanem pihensz, hogy frissen ülj a kormány mögé, ezáltal védve a a saját testi épségedet és másokét is. Fontos, hogy ha a környezetben valaki másnak jut a kezébe részegen a kocsikulcs, akadályozd meg, hogy a megvalósuljon a szándéka. Ezzel valóban életet menthetsz!

A téma komolysága miatt ide gif kép helyett videó került volna, de a Youtube korhatárossá tette. Ha valaha is gondolkoztál azon, hogy milyen lehet ittasan vezetni, akkor kattints ide, és nézd meg a rendőrség szemléltető videóját arról, milyen tragédiát okozhat a felelőtlen hozzáállás. Sose vezess, ha ittál, ha pedig más akarna, ne hagyd, hogy ittasan vezessen!
 

6. Tarts mértéket!

Ezt nem árt ismételni.

 

7. Kerüld a forgalmas helyeket és túl nagy bulikat

Nem attól lesz jó egy buli, hogy India népességét felülmúló számban táncoltok valamelyik minimál zenére hajnali kettőkor. A válogatottabb, bizalmas társaság sokkal jobb szokott lenni, és úgy a koronavírus fertőzés esélye is redukálható. Egy garzon lakásban is érdemes elfelejteni a „heringpartit” - szerintem nem kell magyarázni az okokat.

 

party_big.gif

 

8. Nem kell mindent megörökíteni

A telefonra már letölthető „részeglakat”. Újévkor könnyen érezheted úgy, hogy egy videóüzenetben itt az ideje megmondani a főnöködnek, hogy… milyen egy rossz ember. Ahogyan az is jó ötletnek tűnhet, hogy különböző baráti chat csoportban bizonyítsd, ti keményebben buliztok, a tietek a durvább. Ezek nagyon nem jó ötletek, mert másnap valószínűleg megbánod a vállalhatatlan felvételeket. Érdemes lehet még józanul tudatosítani, hogy ha csak nincs veszélyhelyzet, a telefon legjobb helye a cargo nadrágod legmélyebb zsebe.

 

party_hard.gif

 

9. Kerüld a giccses gifeket

Ezek nagyon veszélyesek lehetnek, főleg ha tagja vagy a Kádár János Baráti Kör Facebook csoportnak.

 

unnamed.gif

 

10. Boldog újévet!

A tizedik tipp, hogy koncentrálj a pozitív, és jó dolgokra. Ha negatívan kezded az újévet, nem leszel kellemes társaság és az éved máris rosszul indul. Figyelj arra, hogy ne csak te, hanem a környezeted is jól érezze magát. Ami pedig igazán megkoronázza a bulit, az egy olyan pozitív fogadalom, amit be fogsz tudni tartani jövőre, és te magad is jobban érzed magad tőle, az életedet építi.

 

original.gif

 

Akik esetleg túlkorosnak érzik magukat a felhőtlen szórakozáshoz, azok számára itt egy nyugodtabb újévet biztosító mix, még 2018-ból:

süti beállítások módosítása