Reaktor

Még mindig a normális emberek vannak többen

Következő adásunkban Kovács Ákos énekes és dalszerző infernális lakógyűlést idéző Facebook-hozzászólásokról, a tusványosi és a győri koncertek hasonlóságáról beszél, és arról, hogy még mindig a normális emberek vannak többen.

Podcast letöltése

Megnyitás Spotify-ban

Megnyitás Apple Podcasts-ben

Megnyitás Youtube-on

A kérdések, melyekre Ákos válaszol a podcastban:

A magyar popzene egyik leginkább meghatározó előadójának tartanak, mégis nehezen fogható meg az Ákos-jelenség: a konzervatív, keresztény értékrend nem igazán része napjaink populáris kultúrájának. Mainstream előadónak tartod magad?

Rajongóid nagy része már a bonanzás időktől fogva hűséges hozzád és nyilván csatlakoztak is hozzájuk. Gyakran emlegetjük a mai fiatalok szóösszetételt. A mai fiatalokat megszólítod vagy szeretnéd megszólítani a dalaiddal?

A Karanténnapló-sorozatban egy saját készítésű novelládat is bemutattad, ami már nem lírai, inkább prózai műfaj. Lesz Ákos novelláskötet is?

A kereskedelmi csatornák legnézettebb műsorai közé tartoznak a tehetségkutatók, amelyeken sok külhoni versenyző ér el szép eredményeket, Rúzsa Magditól kezdve Baricz Gergőig. Mit gondolsz, a kereskedelmi média milyen szerepet játszhat a magyar identitás megőrzésében?

A kereskedelmi média a rendszerváltás után tört be a magyar piacra. Kíváncsi lennék, mit gondolsz, mik a legnagyobb különbségek a magyar zenei piacon a rendszerváltás előtti és utáni időszakban?

Az egyik lányod bontogatja a szárnyát zenész-énekesként. Mit tanácsolsz neki a közösségi média, streaming szolgáltatók világában? Hogy lehet egy tehetséges fiatal sztár? Hogy mutathatja meg a tehetségét?

Trianon 100. évfordulója alkalmából egy emlékműsort készítettél versekkel, prózákkal, dalokkal. A videó kezdetén utaltál arra is, hogy a társadalom 100 év távlatából sem tudja feldolgozni Trianont. Mit gondolsz, mi lehet ennek az oka?

A magyar lírának, a zenének és verseknek abban is fontos szerepe lehet, hogy a határon innen és túli magyarok összetartását erősítsék. Mit jelenthet egy anyaországi előadónak fellépni mondjuk egy gombaszögi vagy tusványosi rendezvényen?

Említettük a Karanténnapló-sorozatot, voltak karanténkoncertek, ezeknek valamilyen formában lesz-e folytatása, vagy azt várjátok már, hogy újra színpadra léphessetek? Ha az utóbbi, akkor ez mikor várható, próbáltok-e már?

Az interjút készítette:

Fazekas Csilla, Reaktor Közösség
Simon Tamás, Fúzió Hallgatói Közösség

süti beállítások módosítása