Reaktor

670 000 ember maradhat áram nélkül Szenteste Dél-Kaliforniában
A dél-kaliforniai rendszerirányító karácsony estéjén közel 225 000 otthon és vállalkozás áramellátását szüneteltetheti – írja a Bloomberg.

villanyora-epitkezes.jpeg

A hétfő óta csaknem megduplázódott áramkimaradások száma, ami több, mint 670 000 embert érinthet. A kaliforniai rendszerirányító egyre gyakrabban veszi igénybe az elektromos vezetékek kikapcsolását nagy szelek előtt, mivel nem szeretnék megkockáztatni, hogy az áram alatt lévő távvezetékek bozóttüzet okozzanak. Míg december általában Kalifornia legnedvesebb hónapja szokott lenne, Los Angelesben ebben a hónapban nem esett, emiatt száraz az avar és magas a tűzveszély kockázata.

A Sempra Energy szolgáltató figyelmeztetése alapján San Diego megyében szerdától várhatóan 31 444 otthon és vállalkozás maradhat áram nélkül és az áramszünetek pedig valószínűleg karácsony reggelig tarthatnak. Az Edison International dél-kaliforniai áramszolgáltató 193 466 otthon és vállalkozás áramellátását csökkentheti hét megyében, a Los Angelestől északra fekvő domboktól a Mojave-sivatagig.

Mindeközben Dél-Kalifornia a koronavírus-fertőzések eddigi legrosszabb hullámában szenved, a tisztviselők arra kérik a lakosokat, hogy minél többet maradjanak otthon. Közülük sokan maradhatnak áram nélkül az ünnepekre.

Kép forrása: khaama press.com

süti beállítások módosítása