Reaktor

Viszlát nyár - gyertek búcsúzni Örstől
A 2018-as Eurovíziós dalfesztivál óta a napjaink természetes szólama volt az AWS. A zenekar énekese amilyen hangosan dicsérte tehetségével a zenét, olyan alázatosan és méltósággal csendesedett el.

146591656_10159504642641414_1704734594146218039_o.jpg

Akkor kerültünk egyetemre, amikor az első hangok feldübörögtek az AWS "Viszlát nyár!" c. slágerének, mi pedig toxikusan ragaszkodtunk minden részéhez, senki nem tudott nélküle ébren maradni, mikor éjjel háromkor is még a rajzaink felett ültünk. Örs és csapatának dalai az anyátlan fiatalok szerves részévé váltak. Minden szakításnál ott volt a "Jövőmbe törtél be", minden berúgott ajtó mellett ott állt a "Fekete részem". A nyolcas előadásokra vonszolódva kórusban sajnáltuk magunkat a "Hajnali járat"-ra, minden szülői pofon mellé járt egy "Hol voltál?". Olyan dalok ezek, melyek máshogy fogták meg az élet dolgait, mint a legtöbb zene: tömören, érzékenyen, világosan. Most mindannyian kicsit sajnáljuk, hogy nem tudunk olyat adni az elhunyt Siklósi Örsnek útravalóul, mint amit ő adott nekünk minden nap.

Bár a cikkeimben magázódni szoktam, hiszen úgy illik, Örs közönségéhez valahogy ez nem passzol, tehát ha Ti is vártátok a szólólemezt tavasszal, ha Ti is számoltátok a napokat a nyári nagylemezig, ha Ti is az első sorban akartatok állni/guggolni az első koncerteken ősszel, vagy csak egyszerűen megfogott Titeket valami abból az örökségből, amit egy fiatal ember hagyott maga után, a zenekar honlapján található kéréseknek megfelelően egy gyertyával el tudtok búcsúzni a föld egyik legkirályabb srácától. Fontos, hogy a távolságot megtartsátok, a csoportosulás mellőzzétek, és gyorsan adjatok teret a többi búcsúzónak is a helyszínen, hiszen ezzel segítitek a zenekar tagjainak nyugodtabb búcsúzását barátjuktól. Meg persze Örs is azt szeretné, ha vigyáznátok egymásra.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt. /AWS Offical/
süti beállítások módosítása