Reaktor

Mi is az a szólásszabadság? - A Gina Carano ügy
Ha konzervatív vagy, nem értesz egyet a világot uraló liberális mainstream véleményterrorral, sőt még fel is szólalsz ellene, akkor búcsút mondhatsz jobb esetben a közösségi média fiókjaidnak és oldalaidnak, rosszabbik esetben a munkádnak is.

ginacarano-03.jpg

Eddig is pontosan tudtuk, hogy a szólásszabadság a mai világban csak addig érvényes, amíg egyetértesz a liberális mainstream világnézettel. Amennyiben valamiben nem értesz vele egyet, megbélyegeznek, ellehetetlenítenek és rád aggatnak mindenféle csúnya jelzőt.

Egy újabb áldozatot szedett a liberális világ (aminek már semmi köze sincs a liberalizmushoz, hiszen minden, amit a liberalizmus mond az ellentétes azzal, ami ma történik, szóval nyugodtan hívjuk ezt liberálfasizmusnak). Gina Carano, amerikai színésznő, harcművész 1982-ben született Texasban. A nyíltan republikánus színésznő rendszeren posztolt a közösségi médiában, támogatta Trumpot és e véleményének hangot is adott.

Egyedülálló jelenség volt ez, hiszen megszokhattuk, hogy Hollywoodban mindenki nyíltan liberális.

Gina Carano legismertebb szerepében Cara Dune-t játszotta a The Mandalorian című Star Wars sorozatban. A The Mandalorian című sorozatnak új színésznőt kell találnia Cara Dune szerepére, ugyanis a sorozat készítője a Lucasfilm,

eltávolította Gina Carano-t a sorozatból miután a színésznő sokakat (leginkább balliberálisokat) felháborító megjegyzést tett közzé Instagramon, melyben a mai Republikánusokat a Holokauszt zsidóihoz, a jelenlegi (Biden által vezetett) Amerikai Egyesült Államokban uralkodó politikai helyzetet pedig a náci Németországhoz hasonlította.

 giskiv.PNG

„A zsidókat megverték az utcán, nem a nácik, hanem saját szomszédjaik, még a gyerekek is. Mivel a történelmet szerkesztik, ezért a legtöbb ember nem fogja fel, hogy ahhoz, hogy a náci katonák könnyedén összegyűjtsék zsidók ezreit, a kormány először megutáltatta az zsidókat saját szomszédjaikkal, pusztán azért mert zsidók voltak. Ez miben különbözik attól, mikor valaki ellen gyűlöletet keltenek a politikai nézetei miatt?”

Gina Carano az amerikai celebek között szinte egyedüliként emelt szót az ellen az utálat és boszorkányüldözés ellen, ami évek óta folyik a konzervatívok ellen, nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon, és hát nem igen tette zsebre azt, amit ezért kapott.

Kirúgták a munkahelyéről, és példátlan össztűz zúdult a nyakába az összes független (értsd: balliberális) laptól és celebtől.

A fő vád szerint, amit a posztjában leírt, az irtózatos, megbotránkozgató és antiszemita. Arra pedig, hogy ezek a médiumok ugyanazt a szekeret tolják egy újabb bizonyíték, hogy rengeteg lap, például a Washington Post és a BBC is ugyanazt a szót használta Ginával kapcsolatban: „abhorrent”, azaz irtózatos.

Érdekesség, hogy a nyár folyamán a BLM (Black Lives Matter) tüntetéseken nagyon sok tűntető és celeb hasonlította Amerikát szintén a Náci Németországhoz és Donalt Trumpot pedig Adolf Hitlerhez. Akkor a sok híresség, politikus és  „független” sajtóorgánum is kiállt amellett, hogy szólásszabadság van és e véleményeknek igenis hangot lehet adni. Azonban, ha ezt egy Republikánus teszi meg az új Biden adminisztráció alatt, akkor antiszemita, gyűlölködő és megbotránkoztató. 

A színésznő azóta törölte ezen posztját, illetve más olyat is, amiben a maszk viselést kritizálta. Ginára nem lehet mondani, hogy antiszemita, hiszen pont ez ellen szólalt fel. Azzal lehet vitatkozni, hogy talán nem volt túl szerencsésen megfogalmazva a poszt, illetve a maszkhasználat ellenzése sem a legnépszerűbb álláspont, de a szólásszabadság pont ezt teszi lehetővé, hogy mindenki szabadon elmondhatja azt, amit gondol egy adott témával kapcsolatban.

Azzal, hogy Ginát kirúgták a sorozatból csak azt támasztja alá, amit a színésznő állított:

ha republikánus és konzervatív vagy, nem értesz egyet a világot uraló liberális mainstream véleményterrorral, sőt még fel is szólalsz ellene, akkor búcsút mondhatsz jobb esetben a közösségi média fiókjaidnak és oldalaidnak, rosszabbik esetben a munkádnak is.

Ebben az egész esetben az egyetlen pozitívum, hogy rengeteg ember állt Gina mellé. A hozzászólók jelentős része kiállt Gina Carano mellett, kifejezve nemtetszésüket a világban uralkodó mechanizmus ellen, amiben csak akkor lehet szabad véleményed, ha az megegyezik a mainstream álláspontjával. 

süti beállítások módosítása