Reaktor

Brüsszelben vakcinát osztogatnak

A mai nap egyik legnagyobb politikai és általános járványetikai öngólját lőtte Szaniszló Sándor, 18. kerületi polgármester, amikor kurucos (labancos?) posztjában - amit azóta törölt - büszkélkedett a senkinek nem kellő, felesleges, patkányhugyos kínai vakcinával, amit a kormány még ma behúzott farokkal elszállít, hogy máshol kísérletezzenek vele, majd követelte az Európai Uniósat, ami a fehér embernek való.

ewl3xgewuaa2ikp.jpg

több száz adag kínai koronavírus vakcinára nem volt jelentkező, ezért a megmaradt készletet a kormány még ma elszállítja.

A 18. kerület polgármestere levelet írt Kásler Miklós miniszternek, hogy a kieső oltóanyag-mennyiséget azonnali pótolja olyan „Unió által engedélyezett vakcinával, amelyik iránt megvan a közbizalom”.

S azt is kérte, hogy amennyiben lehetséges, „ilyen esetben tegyék lehetővé a soron kívüli oltásokat a többi regisztrált lakos számára!” Az oltási sorrend meghatározása ugyanis nem tartozik az önkormányzatok hatáskörébe. Majd azzal zárja a posztját, hogy továbbra is kérnek mindenkit, hogy jelentkezzenek az oltásért.

Ugye itt az implikált, hogy oltás kellene az embereknek, csak a kínaira nem volt jelentkező - hogy hol a kerületen belül, nem derül ki. Egy aktivista háziorvos? Ez igazából másodlagos: ő így akarta kommunikálni. Miért?

 

Lájkokért


Győzelmi kör: lám, a kerületnek nem kell, ahogy a DK-s petíció január óta jósolta. Lájkok helyett felháborodott kerületbelieket kapott a nyakába, akiknek jó lett volna a kínai vakcina is. Mint kiderült, sokan várnak oltásra és jelezték is, hogy nekik a kínai is megfelel.

Így lett végül a poszt az enyészeté.

A polgármester rosszul mérte fel a közönségét, nem lett vastaps. A törölt poszt után következő, két nappal ezelőtt publikált bejegyzés azonban sejteti a lukra futás kontextusát:

screen_shot_2021-03-18_at_17_44_34.png

Egy 444 cikkből induló jereváni rádió lánc vágyvezérelt értelmezésének végpontja az lett, hogy a kormány ül a fehér embernek való Nyugati oltásokon, de ide csak a vackot küldi, mi pedig büszkén lemondhatunk róla.

A fenti posztban található egy 444-es cikkről egy screenshot.

A cikkben egy beágazott Ursula von der Leyen tweet.

A tweetben egy screenshot egy dokumentumról.

A dokumentumban az áll, hogy a Bizottság és a Pfizer megegyeztek egy előrehozott Q2-es szállításról 10 millió vakcina esetén, ami Q3-ban és Q4-ben jött volna. Első lépésként, mert a tagállamoknak az x gittegyletben még rá kell bólintani, s a többi. Ezzel együtt Q2-re 200 millió adag várható.

Ebből a remek 16-i tweetben lévő screenshotból készült 444-es cikkről készült screenshotból lett az aznapi polgármesteri örömposzt arról, hogy 50 ezer dózis jut majd a kerületieknek. Ráadásul Ursula mondatát (ezzel együtt lett 200 millió) is úgy fordította a polgármester, hogy ezen felül, így ő már 210 millióval számolt. Nem mintha számítana.

Így lett a lesz, majd, talán, 5%-kal több Q2-ben - fehér embernek való - vakcinából már van, itthon, jár.

A kínai nem is kell, dugják fel Káslerék, küldjék a rendeset, addig meg jöjjenek a lájkok!

süti beállítások módosítása