Reaktor

Tizenöt magyar hely, amit érdemes felkeresni nyáron.

Megtörtént a járványhelyzet utáni nyitás, itt az idő az utazgatásra. Nem kell azonban külföldre menni ahhoz, hogy igazán filmbeillő helyszíneket találjunk. Vannak mainstream helyek, én viszont inkább eldugott, vagy kevésbé ismert úti célokat gyűjtöttem össze, olyanokat, ahova én biztosan ellátogatok.

elonezet.png 

1. Suvadás Liget

A Suvadás Liget, másnéven Arlói-tó a keletkezési módjáról kapta a nevét. Egész nyáron tökéletes cél, viszont nyár végén, ősz elején az igazi, beleillene egy kanadai vadonban játszódó kalandfilmbe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gávay Bence (@bencegavay) által megosztott bejegyzés

2. Megyer-hegyi tengerszem

Hiába már nincs tengerünk, több tengerszemünk is van. Ezek közül talán a legszebb a Borsod megyében található Megyer-hegyi tengerszem.

 3. Bokodi tó

Annyiból kilóg a sorból, hogy az Instagram alapján egész sokan látogatják. Szállást ugyan nem találtam az "úszó" faházak között, viszont a tulajdonosaik nagyon szerencsések.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Travel the world (@king.travel) által megosztott bejegyzés

4. Tisza tó

Habár már nem friss, bizonyára sokak ismerik a Florida - Wild Ones című számot és annak a videóklipjét. Egy Tisza-tavi csónakázás legalább olyan feeling, mint az említett videó. Ráadásul nagyon jó halas éttermek vannak, így halfalóknak első osztályú utazás.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pesztericz Diána (@dian.a_8) által megosztott bejegyzés

5. Tokaj borkóstolás

Kölcsey Ferenc a Himnuszban is megemlíti Tokajt. Valóban "nektár" csepeg ott, egy hatputtonyos aszúnak nincsen párja. Ha csak nem vagy alkoholelvonón, akkor nem fogod megbánni a Tokajon eltöltött hétvégét. A borokon kívül maga a kisváros is tartogat látnivalókat, és Magyarország legnagyobb Jézus szobrát is itt emelték.

6. Apci tengerszem

Még egy tengerszem, egykori andezit bánya. 

7. Füzéri vár

Ha szereted a Gyűrűk Urát, akkor pár üveg tokaji aszú után biztosan el tudod képzelni, ahogy Füzér várát az orkok ostromolják. Egyik mintapéldája a hazai várfelújításoknak, családosoknak és pároknak is érdemes ide utazni. 

8. Szentendre

A lista legismertebb pontja, egy művészváros hangulatos utcákkal, és kitűnő gasztronómiai szolgáltatásokkal. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Anita Fábián (@anitafabian37) által megosztott bejegyzés

9. Bélapátfalvi ciszterci kolostor

Aki szereti a történelmet, annak ez a helyszín különlegesen kedves lehet. Nem csak a történelemkedvelőknek, hanem a természetjáróknak is ajánlott, mivel a Bükk hegység lábánál található, így akár több napos túrákkal is egybeköthető, nem is beszélve a bükki látványosságokról, de ez külön cikket ér.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cse Pe Ge (@csepege) által megosztott bejegyzés

10. Hollókő

Autentikus falu, ideális romantikus hétvégi utakhoz. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Katona-Sebők Krisztián (@kskvibes) által megosztott bejegyzés

11. Somogyvámos

Még egy kedvező látnivaló a történelemkedvelőknek. A Balatontól délre található egy szántóföld közepén, csoda, hogy megmaradt ez a középkori templom. 

12. Monostori erőd

Az újkori erődrendszer valójában sosem funkcionált fontosabb erődként. Az utóbbi években újították fel, jelenleg múzeumként és rendezvényhelyszínként funkcionál.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tarjáni Képek (@tarjani_kepek) által megosztott bejegyzés

13. Rudabányai tó

Türkiz vize és vörös színű partjai teszik igazán egyedivé. Az külön érdekesség, hogy itt van a Rudapithecus hungaricus lelőhely.

14. Fülöpházi homokbuckák

A legtöbbünknek van olyan ismerőse Facebookon, akinek a profilképe valamelyik sivatagban készült. Nem kell ahhoz más kontinensre repülni, hogy nekünk is lehessen ilyen fotónk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Krisztian Szabo (@szabokri) által megosztott bejegyzés

15. Tanúhegyek (Balaton)

Szuper kaland azoknak, akik kisebb kirándulásokat terveznek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rita (@rita.dny) által megosztott bejegyzés

süti beállítások módosítása