Reaktor

Kedvenc helyek Budapesten... ha extrázni akarsz

Szinte hihetetlen, de végre kinyitott a főváros, és újra élvezhetjük az éttermek, bárok színes kínálatát. Sok minden változott az elmúlt 1-1,5 év alatt: sokaknak sajnos a bezárás mellett kellett dönteniük, de találhatunk új, frissen nyitott helyeket is. Új cikksorozatomban szeretném bemutatni az én személyes kedvenceimet, alkalom és árkategória szerint csoportosítva. A legszebb és legmenőbb, -  magasabb árkategóriás - helyekkel szeretném kezdeni, amik minden alkalmat különlegessé tudnak varázsolni. Ma tehát arra a kérdésre válaszolunk: hová menjünk ha egy kicsit extrázni szeretnénk?

Twentysix

Mediterrán dzsungel, oázis a város szívében: nagyjából így lehetne jellemezni az egyik legérdekesebb belvárosi beülős helyet. A Twentysix a Király utca egyik turista csalogatója, azonban sokkal több mint egy egyszerű étterem. Különböző tereivel lehetőséget ad az egyéni rendezvények szervezésére, sportolásra, kávézásra, vagy akár a napi bevásárlás elintézésére. Az étlap és az itallap sem csak a megszokott klasszikusokat tartalmazza: saját koktélokkal, és különleges ajánlatokkal várják a betérőket. Ha egy kicsit kiszabadulnánk a betonrengetegből, a Twentysix egy igazán nem mindennapi módot kínál a feltöltődésre.

b0dda8b4ff029803ec19df3299648c16.jpeg

St. Andrea Wine & Skybar

A tetőteraszos helyek mindig nagy közönség kedvencek, hiszen ki ne szeretne a város látképében gyönyörködni, egy hűsítő koktél társaságában? Budapesten több alkalmas jelölt is van erre a pozícióra, de az én személyes kedvencemmé a St. Andrea Skybar vált. A város szívében, a Vörösmarty téren található a hely, ami nem csak könnyen megközelíthető, de a tetőteraszra felérve az összes belvárosi látványosság szinte karnyújtásnyi távolságúnak érződik. Mind nappal, mind napnyugta után fantasztikus élményt nyújt a kilátás, de emellett a hangulatért a kellemes zene, és az egyedi menü gondoskodik. Vodka szódát vagy Mojitot nem találunk az itallapon: helyette csupa egyedi, budapesti látványosságokról elnevezett koktéllal várják a vendégeket. A desszertekről pedig inkább ne is beszéljünk... 10/10.

terasz-1.jpeg

Á la Maison

Ha "fancy" helyekről beszélünk, akkor mindenképp kell egy bruncholós hely a listára, hiszen a villásreggeli mint olyan az elmúlt évek során igen népszerű lett. Nagyon sok reggeliző hely várja a vállalkozó kedvűeket, de közülük is az egyik legszebb az Á la Maison. Már két helyszínre is lehetőségünk van asztalt foglalni, - Pesten a Szervita térre és Budán az Apor Vilmos térre - de mindkettő biztosítja a tökéletes brunch élményt. A letisztult design, esztétikus tálalás, és a finom ízek kombinációja teszi igazán különlegessé az Á la Maison-t, ahol a klasszikus tojásos reggeliktől kezdve az édes, gyümölcsös fogásokig mindent megtalálunk. 

e1597b36b594668798f48dbe02a7af2e.jpeg

Tom George Osteria

A Bazilika környékén szinte az összes helyet felsorolhattam volna, hiszen sok különleges étterem és bár található ott, de a személyes kedvencemmé a Tom George Osteria vált. A Bazilika látványában gyönyörködve egy nagyon finom menüsort kóstolhatunk végig, és itt is igazán extra koktél különlegességek várják a vendégeket. A vacsorához a pezsgő belváros élménye társul, és az ott dolgozók kedvességét is meg kell említenem, mert sok esetben egy negatív élmény el tud rontani egy egész éttermet. Ha egy igazán központi helyen található, de mégis barátságos helyet keresünk, bátran ajánlom: a pizza isteni!

1397201837-7288.jpeg 

süti beállítások módosítása