Reaktor

Ingyenbátorságból nincs hiány

"Lewis Hamilton elfogadhatatlannak, gyávának és félrevezetőnek nevezte a magyar gyermekvédelmi törvényt. A brit pilóta posztjában arra buzdítja magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett."

Bátor kiállás, óriásit kockáztat vele. Tűzzel játszik, amikor vádlóan Budapest felé mutat a Google Translattel lefordított, feltekert Magyar Közlönnyel, mint korunk Jellasicsa.

Mivel utoljára 2009-ben követtem ezt a vasárnapi ebéd utáni elalvást elősegítő sportot, kicsit keresnem kellett, de nem sokat.

Íme:

m256882.jpg

Nagybetűkkel az autó közepén egy igen fontos szponzor:

A Petronas (a Petroliam Nasional Berhad rövidítése) egy malajziai olaj- és gázszolgáltató vállalat, melyet 1974. augusztus 17-én alapítottak. A kormány tulajdonában lévő vállalat Malajzia összes olaj- és gázerőforrása felett rendelkezik és ezek kihasználásáért és fejlesztéséért felel. A Petronast a Fortune Global a legnagyobb 500 vállalat közé sorolja.

A magyaroktól max lájkot kaphat, vagy dühös szmájlit, a maláj kormány azonban Lewis egzisztenciájáért felel (62 millió dollár).

A leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) személyek Malajziában olyan jogi kihívásokkal néznek szembe, amelyeket nem LMBT-lakók nem tapasztaltak. A szodómia bűncselekmény az országban, szigorúan betartják a törvényeket, és az LMBT közösséggel szembeni társadalmi hozzáállást az iszlám, Malajzia hivatalos államvallása alakítja. A törvény megsértése akár 20 év börtönnel is büntethető, és a hatóságok testi fenyítésre is vonják az illetőt.

Csak hogy tudjuk, hányadán állunk. A világot kizsákmányoló neoliberális rend csúcsáról köszönjük az aggodalmat! További bátor kiállást a többi muszlim helyszínen is! Ugye lesz?

kor1.gif

Kiegészítés: sportszakértőnk, Armin megjegyezte, hogy idén először lesz futam Szaud-Arábiában. Várjuk az aktualizált posztot a bátor versenyzőktől, csapatoktól. Alhamdulillah!

 

 

süti beállítások módosítása