Reaktor

Amerikai Szamizdat 1. - B1G és az eltitkolt preferenciák

Sorozatunkban gondolatokat importálunk az angloszféra disszidens vadnyugatáról. A most szemlézett írás kontextusa a Hajrá Brandon! jelenség, azon belül is az arra reagáló, kormánypárti - és tágabb establishment - pánik.

yuma-kilcer-award.png 

Dan Rather (ellenőrzött Twitter fiók) elmagyarázza, hogy most lett átlépve egy határ 

 Juliette Kayyem (ellenőrzött Twitter fiók) utal rá, hogy nem csak a B1G-ző pilótát, hanem az azt elnéző repülő teljes legénységet ki kell rúgni. Bónusz: velem nem egy politikai oldalon lenni elmebetegség.

A "Hajrá Brandon!" olyan mint az "Éljen Rákosi!"

mini2.gif

Az egyik ok, amiért a Demokraták ennyire dühösek a "Hajrá Brandon!" miatt az, hogy felismerik, ez az a típusú jelenség, amelyik tömeges preferencia-fordulást válthat ki – egy olyan pillanatot, amikor az emberek körülnéznek és rájönnek, hogy szomszédaik nagy része osztja azt, ami a kormányzó párt állításai szerint csak egy szélsőséges kisebbség véleménye

A baloldal hatalmas erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ellenfelei marginalizáltnak érezzék magukat.

Elsajátították azt a sötét művészetet, hogy a többség úgy érezze, mintha egy kisebbség lenne.

A baloldal demoralizációs-destabilizációs-felforgató stratégiájának célja, hogy a normális emberek abnormálisnak érezzék magukat.

A "Hajrá Brandon!" az a pillanat, amikor az amerikaiak nagy része, akiknek azt mondták, hogy köztük Joe Biden elsöprő választási győzelmet aratott, és így tőlük felhatalmazást kapott, hogy lerombolja és újjáépítse Amerikát, körülnézzen és ráeszméljen, hogy az ország nagy része nagyon nem szereti az elnököt, és nem hogy mindent felforgató reformokat, hanem a szokásos ügymentet se bízná rá.

Ez nem perem vagy kisebbségi vélemény. Ez nem szélsőség. Ez az igazság – és nem ésszerűtlen vélemény. Biden egyelőre kudarcot szenvedett minden tekintetben, ami az amerikaiaknak számít. Bár a média továbbléptette a tematikát, az emberek még mindig dühösek az afganisztáni kivonulás miatt. Látják, hogy Joe önmagában milyen gyenge.

Biden első évének gazdasági káosza minden átkozott nap az emberek arcába csap – minden alkalommal, amikor felkeresnek egy benzinkutat vagy élelmiszert vásárolnak. Bármit vásárolnak.

Ez nyilvánvaló és zsigeri, nincs az a baráti média spin, ami feledtetni tudná.

A Biden-kormányzat kifogásai mulatságosan nyilvánvaló és ostoba hazugságok.

A "Hajrá Brandon!" robbanásának a legfőbb oka ennek az egész diszfunkciónak a tetején az a nyílt ellenségesség, amivel Biden és a hátországa az amerikai középosztályhoz viszonyul. Az átlátszó hazugságaik közös pontja a középosztály felé irányuló megvetés. Nem tudják leplezni a átlag amerikaiak iránt érzett gyűlöletüket. Ha közéjük tartozol, a Biden adminisztráció politikája ellened irányul.

A B1G-jelenségtől a média ledöbbent és pánikba esett, mert továbbra is azt hiszik, hogy ők irányítják a nemzeti memóriabankot. Nem vették észre, hogy az emberek még mindig olyan témákról beszélnek, amelyekről a média azokat irrelevánsnak, archaikusnak és elfeledettnek beállítva próbált az új adminisztrációt védve továbblépni.

Afganisztán a kézenfekvő példa, de lefogadom, hogy a legtöbb lakájmédia unvierzumban dolgozó

megdöbbenne, ha megtudná, milyen sokan emlegetik fel Joe Biden energiapolitikáját, például Keystone kőolajvezeték elkaszálását

valahányszor azzal szembesülnek, hogy az árak emelkednek a benzinkúton. A média jótékonyan elfelejtette, de mi nem.

A riporterek a közösségi médiában élnek, és jól tudják, hogyan működnek a baloldali astroturf-műveletek – sok esetben maguk is készségesen részt vesznek bennük -, így azzal nyugtatják magukat, hogy a Let's Go Brandon (és vulgárisabb elődje) is csak felülről irányított, nincs valódi bázisa, ezért a hangadókat támadás alá véve erővel eltiporható.

Megpróbálják elejét venni a széles tömegek Bidennel kapcsolatos preferencia-átfordulásnak azzal, hogy a legkisebb "Hajrá Barndon!"-t kiáltó kisembert is aránytalan szigorral próbálják hallgatásba zaklatni, hogy

azt érezze a többség, hogy ők a kisebbség, hogy a népszerű álláspont szélsőségesnek tűnjön, a potenciális szimpatizánsai pedig öncenzúrázó némaságig demoralizáltak legyenek

Lehet, hogy sikerül nekik, lehet, hogy elmúlhat a pillanat, bár Biden eddigi teljesítményéből kevés utal arra, hogy képes lenne megfordítani a tendenciát. Ha képes is, hajlandóságnak egyelőre nyoma sincs: a jelenlegi politikájuk alapján a tanácsadói elutasítóan vicsorognának azt a javaslatot hallva, hogy talán érdemes lenne meghallgatni Amerika közepét.

És amíg Biden leghűségesebb hangadói felkapaszkodnak a magas lóra, hogy emlékeikből kitörölve mindazt, amit a Demokraták Trumpról mondtak, hogy oktassanak az Elnökkel szemben elvárt udvariasságról, a csúnya szavak szalonképtelenségéről, ne felejtsd: első ütésként Biden és a pártja nem csak a Republikánus elnököt küldte el, teljes egyetértésben a kurva anyjába, hanem a rá szavazó 80 millió amerikait is. Nehogy már "Hajrá Brandon!" miatt kérjünk elnézést!

- Publius

pici1.gif

Nyitókép: James Kilcer veterán tengerészgyalogos díjat vesz át egy fegyveres rablás megakadályozásáért

süti beállítások módosítása