Reaktor

Újévi fogadalom: befektetek kriptovalutába

pexels-karolina-grabowska-5980856.jpg

Egyszerű Revolut felhasználóként már egy ideje lehetőségem van kriptovalutákat vásárolni, viszont egészen eddig nem éltem vele. Habár amióta tudok a létezésükről, figyelemmel követem, mindig úgy éreztem, hogy már késő belépni a kriptopiacra. Most azonban eldöntöttem, hogy kockáztatok és egy erre szánt összeget befektetek. Ahogy szétnéztem, számos weboldal kínál kriptovalutát, és nem feltétlenül a Revolut ajánlata a legjobb, hiszen az alap kártyával 2,5% az átváltási díj. Ennek ellenére maradtam a Revolutnál, illetve egy kisebb összeggel vásároltam a Crypto.com oldalon is.

 

Első körben a Revoluton vásároltam be, itt a Bitcoin és Ethereum mellett sok más, úgynevezett altcoin is megtalálható. A Bitcoin és az Ethereum sokkal biztonságosabb befektetés, mint az újabb altcoinok, viszont kisebb az esélye annak, hogy megsokszorozódik az értéke. Éppen ezért minden Revoluton megtalálható kriptóból vettem párezer forint értékben valutánként. Így körülbelül 64.000 forintot fektettem be.

 

A Crypto.com-on sokkal nagyobb a választék, mint a Revoluton. Interneten napokon keresztül olvastam utána szakfórumokon, hogy várhatóan melyik valuták árfolyama fog megsokszorozódni. Ez alapján vettem több, mint tíz fajtát, összesen 20 Euro értékben.

img-4114.jpg

A vásárlás óta egy hét telt el, ez alatt nagyobb ingadozások nem voltak jellemzők, 10% alatt maradt az értékromlás, sőt jelenleg „pluszban vagyok”. A kriptovalutákkal öt évre érdemes befektetni, szóval ez csak egy pillanatnyi adat, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle.

img-4113.jpgAz utóbbi évek tapasztalata alapján viszont valószínű, hogy lesz olyan altcoin, aminek az értéke sokszorosára fog nőni. Ugyanakkor figyelembe kell venni befektetésnél, hogy a kriptovaluták egyfajta szerencsejáték. Senki se tudja, mi a jövőjük, a volatilitásuk pedig hatalmas. A válasz tehát az, hogy érdemes befektetni, de pontosan akkora összeget, amekkorát még nem sajnálunk, ha „elúszik”, akár egy rossz Tippmix szelvény. Én pedig várok, és egy hónap múlva már komolyabb elemzést tudok közölni, hogyan alakult a kriptopiac, és annak részeként a befektetésem.

süti beállítások módosítása