Reaktor

Ilyennek látja Karácsony Gergely a vidéki romákat

Budapest ellenzéki főpolgármestere fontosnak tartotta, hogy megosszon egy 24.hu által közölt interjút, amelyben interjút készítettek egy párttársával.

 kgeri.JPG

Az önmagát haladónak tartó politikus részéről meglepő, hogy ilyet oszt meg, hiszen iskola példája lehetne a negatív sztereotípiáknak: egy vidéki roma, aki a buszmegállóban boroskólát iszik. Létezik ilyen a valóságban, de biztos hogy így kellene bemutatni a vidéki romákat? Az egyik kommentelő nem így gondolja. Az egyik top komment a következő:

Dejo lenne ha legalabb a balosabb mediumok nem ilyen sztereotip mondasokat emelnenek ki amikor egy roma kerul a reflektorfenybe...

Karácsony Gergely hozzáállása kissé olyan, mint ahogy Mi kis falunk sorozat stábja áll a vidéki magyarokhoz, kiváltképp a romákhoz. Hiába hangos szószólói annak, hogy le kell vetkőzni a rossz berögződéseket, még is látszik, hogy a fővároson kívül csak repülővel jártak, hiszen teljesen máshogy látják a vidéket, mint amilyen valójában. Vidéken sincsenek deviáns tömegek, az alkoholizmus itt sem jellemző mindenkire, és a romák közül is sokan intelligensek, sőt tanultak. Felesleges lenne túlfogalmazni, miért olyan buta a cikk, vagy éppen miért nem ennek a megosztása volt a legfontosabba a főpolgármester részéről, beszéljenek a kommentelők:

"Karácsony Gergely legjobb tulajdonsága a Gergely-naptár."

 

"Ugye ez csak valami vicc..."

 

"Nem! Mi az, hogy romák vagy nem romák ? Én cigány nemzetiségű magyar vagyok , érek annyit , mint bármelyik nem cigány magyar !"

 

"A boroskóla, van akkora vonzerő, mint az ingyen sör és virsli? - nem volt itt hörgés valami vidéki fideszes miatt, aki sütiket osztogatott, ami nem butít, mint az alkohol?"

 

"Én is büszke vagyok rád, hogy büszke vagy rá ! Biciklisávot mikor szünteted meg?"

A kommentekből is látszik, hogy a legtöbben nem az interjú alanyt, hanem a borzasztóan sztereotipikus hozzáállást kritizálták, habár egyes kommentek a jelölt politikusi tehetségét is kérdőre vonták, hiszen nem biztos, hogy rendelkezik azzal a tájékozottsággal és intelligenciával, ami elvárható egy parlamenti képviselőtől.
Akit érdekel a képviselő-jelölttel készített interjú az ide kattintva tudja elolvasni.
süti beállítások módosítása