Reaktor

Itt az új app, ami versenybe szállhat a TikTok-kal

a87eb448-3702-44d1-8315-f26cc28c692b.jpeg

A TikTok jelenleg napjaink legnépszerűbb applikációja, nemrég még a Google-t is beelőzte a látogatottsági listákon. Meglepő lehet tehát a kijelentés, hogy egy új oldalnak esélye lehet a gigantikus videómegosztó ellen, de bizonyos szemszögből mégis így van. A ‘Hover.gg’ egy, a TikTok mintájára felépített közösségi média platform, amit gamereknek és live streamereknek hoztak létre. 

Az elmúlt két év során ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az online multiplayer játékok, és azok élő közvetítése iránt. A Twitch-en (streaming platform) például ma már kb. 9 millió aktív streamer van világszerte, míg a pandémia előtt mindösszesen 3 millió bejegyzett streamer volt. Az ok nyilvánvaló, de az adatok még így is meglepőek lehetnek.

A megnőtt keresletre azonnal rárepültek a nagyobb cégek, és egyre több gaming/streaming témájú vállalkozás kezdődik. Specifikus social media és marketing ügynökségek, gaming stúdiók, és új platformok is formálódtak, hogy a megnövekedett érdeklődést meglovagolva, óriássá nőhessék ki magukat.

Az egyik legkomolyabb versenyző a küzdőtérben a ‘Hover.gg ‘, akik rájöttek mi is hiányzik még, az amúgy szinte teljesen telített szektorban. A Hover app kizárólag streamereknek és gamereknek készült, de átvette a TikTok legkedveltebb tulajdonságait. Bár a TikTok-on mindenféle témával találkozhatunk, - így gaming és streaming tartalmakkal is - pont emiatt érvényesülhetnek ezek kevésbé, hiszen annyira széles a repertoár.

dd5b0846-e104-4d77-895d-480d2ae205b3.jpeg 

A Hover ezt próbálja kiküszöbölni azzal, hogy a platformon csak gaming és streaming tartalmak jönnek szembe. A felhasználók nagy része maga is streamer, és a főoldalt görgetve több ezer, - az érdeklődésünknek megfelelő - tartalomgyártót találunk. Az app jelzi ha az adott kreátor épp online közvetít, így a kisebb követőbázissal rendelkező streamerek is nagyobb figyelmet kaphatnak. A platformok közötti összeköttetés egy hatalmas előnye a Hover-nek, és ez új kapukat nyitott meg az új tartalomgyártóknak is.

Az appra akár konzolról is fel lehet tölteni rövid videókat, így akár komolyabb szerkesztés nélkül is posztolhatunk. A TikTok-kal ellentétben a Hover-en még nincs lehetőség effektek, szöveg, vagy zene hozzáadására, hiszen az oldal még fejlesztés alatt áll, de a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően valószínűleg erre is lesz lehetőség a jövőben. A videókat lehet lájkolni, kommentelni, és egyedülálló módon - a gaming közösséghez illően - GG lájkolni. (GG = good game) 

3716187e-cc3b-4154-a66b-d23c32f9f1bf.png

Mivel a Hover csak a gaming és streaming területén mozog, ezért valószínűleg nem fog a TikTok közelébe érni a felhasználók és a letöltések tekintetében, viszont nem is ez a feladata. A kreátorok összekötése, népszerűsítése a fő cél, illetve, hogy tartalmaik a megfelelő közönséghez jussanak el. Gyakran tartanak nyereményjátékokat, különböző versenyeket, és akár tanáccsal is fordulhatunk az alapítókhoz. 

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a Hover egy nagyon friss, és nagyon érdekes koncepció, ami feje tetejére állíthatja a gaming világát. Az appon látszik, hogy. még nem érte el végső formáját, de hatalmas potenciál van benne. Ha a felhasználók ugrásszerű növekedését vesszük kiindulópontnak, akkor úgy tűnik jó úton járnak, és nagyon rövid időn belül, már szinte elkerülhetetlen lesz a gaming világában. 

süti beállítások módosítása