Reaktor

Ilyen volt a tegnapi Békemenet

Ismét megrendezésre került a CÖF (Civil Összefogás Fórum) által szervezett Békemenet, aminek talán még sosem volt olyan beszédes a neve és még soha nem is volt rá akkora szükség, mint most, mikor a szomszédunkban fegyveres konfliktus dúl. A menetben több "NO WAR" és "Legyen béke" molinó is feltűnt, illetve az idei szervezés szlogenje is ez volt, a menet elején is ez a felirat volt látható.

bekemenet-2.jpg
Forrás: https://roviden.hu/2022/03/15/no-war-molinoval-vonulnak-orban-bekemeneteloi
Soha nem kellett még a tömegnek a szó szoros értelmében vett békéért menetelnie, bár az elmúlt 10 év alatt mindig megvolt az aktuális "témája" az összefogásnak, vita nélkül elmondhatjuk, hogy ennél aktuálisabb nem is lehetett a rendezvény. 
A különböző hírportálokon egyébként konkrét számadatok még nem jelentek meg, hogy mennyien is lehettek a résztvevők, de az biztos, hogy több százezres tömeg gyűlt össze, és ha nem is a minden idők legnagyobb számú gyűlése volt, (2014-ben fél millió közeli adatokat közöltek le a médiában) az biztos, hogy tiszteletet parancsoló mennyiségű embert tudott megmozdítani ismét a kormánypárt. 
A hangulat sem volt akármilyen, hazaszeretet és az összetartozás érzése járta át a teljes menetet. Kutyások, kisgyermekkel érkező családok, párok, idősek és amit az ellenzék rengetegszer szívesen elhallgat, sok, a húszas éveiben járó fiatal sétált együtt a Komjádi uszodától a Kossuth térig, ahol egy rövid, igényes műsor után mondta el ünnepi beszédét Orbán Viktor.
17791314_907a9df6dd5cd9f8175bcb6dd89a5de0_wm.jpgA műsorban felléptek a beregszászi színház színészei is, akik az előadásuk végén kiálltak és azt mondták, azért vannak itt, hogy elmondhassák: "Köszönjük!" Igazán szívszorító pillanat volt, egy emberként dobbant meg a menetelők szíve. 
A magyar emberek összefogása a menekültek megsegítésére tényleg megható, könnyfakasztó pillanata volt ez a köszönetnyilvánítás a Március 15-i ünnepnek. 
A Margit híd pesti hídfőjénél történt némi zavargás, két fiatal fiú egy "Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság nyugatról érkezik" feliratú molinót függesztett ki egy harmadik emeleti ablakra és megafonnal különböző polgárpukkasztó megjegyzéseket kiabáltak be. A tömeg természetesen összezárt, szólt a Ria-ria Hungária, de többen csak minden jót, szép napot kívántak a srácoknak, akik talán jobban tették volna, ha inkább a Duna túloldalán megrendezett hatpárti összefogás gyűlését erősítik, ahol a szivárvány összefogásnak igencsak szüksége lett volna még néhány emberre a csekély számú megjelent támogatóbázisuk erősítéséhez. 
275772252_1163610594408565_1739053136015386285_n.jpg
A miniszterelnök ünnepi beszédében elmondta, nem hagyhatjuk, hogy a baloldal háborúba sodorja az országot, a választás tétje, hogy háború vagy béke fog e uralkodni az országban április 3-a után. Ismét kiemelte, hogy sem fegyvert, sem katonákat nem küld az ország a frontra, de továbbra is minden segítséget megad az Ukrajnából menekülőknek.
Arra kérte a résztvevőket, hogy még ne merüljenek ki, tegyenek rá még egy lapáttal a kampány hajrájában, hogy aztán április 3-án a várt eredmény születhessen és learathassák a békemenet gyümölcsét.
Ezt a választást meg kell, és meg is fogjuk nyerni- fogalmazott Orbán Viktor.
"Aki a békére szavaz, a Fideszre szavaz"- jelentette ki a kormányfő, majd így zárta beszédét: Induljunk, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját!
275616940_357496406260823_6163265413309366182_n.jpg
süti beállítások módosítása