Reaktor

Programötletek a magyar költészet napjára

Az országban számos programmal várják a látogatókat a költészet napja alkalmából, összegyűjtöttünk néhányat, amik közül mindenki megtalálhatja a neki tetszőt!

pexels-pixabay-415071.jpg

1. Irodalmi kavalkád

Egész napos programokkal várnak mindenkit a szervezők most vasárnap, április 10-én 11:30 -tól az Akváriumban. Tartanak előadásokat, beszélgetéseket, koncertek és kvízt is, illetve a méltán nagy népszerűségnek örvendő POKET zsebkönyvek 4. születésnapját is ekkor ünneplik.

Két szerző kap most kiemelt szerepet az előadásokon, a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes, és a 125 évvel ezelőtt született Tamási Áront ismerhetjük meg közelebbről, sok egyéb más kiemelkedő művész mellett. 

A pontos program és további információk ide kattintva érhetőek el.

 2.  Versmaraton

Ismét lesz versmaraton, április 11-én, hétfőn 12 órán keresztül 61 szerző olvassa fel műveit a márványteremben.

Minden órában elhangzik egy, a békéről szóló és kifejezetten a versmaratonra készült vers is. 

A szervezők online közvetítésről is gondoskodtak, ami Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövettség Facebook oldalán lesz elérhető.

Erről az eseményről minden egyéb fontos információt itt találunk.

 3. Simon Márton és Háló Gergő estje az Esernyősben

 Április 11-én 19:00 órától tart zenés-verses előadást Simon Márton költő, slammer, és Háló Gergő, dobos, billentyűs. Az Esernyős kávézó pedig egy csodálatos helyen, az óbudai főtéren van, az előadás előtt így gyönyörű környezetben tudunk elfogyasztani egy kávét is. 

Az esemény Facebook oldala ide kattintva érhető el.

4. Fizess verssel Budaörsön!

A budaörsi PostART kávézóban a költészet napján verssel is fizethetsz a kávédért. 

A Facebook eseményt itt láthatjátok.

5. Verssünnep az Aranytízben

AZ V. Kerületi Aranytíz művelődési házban este 18 órától várják az érdeklődőket, ahol találkozhatunk Kollár-Klemencz Lászlóval, a Kistehén zenekar énekesével, Lukács Katalin színésznővel, Muzsik és Volkova zenei társulat tagjaival, és Török Mátéval, a Misztrál együttes tagjával. 

6. Szabad a slam! Költészetnapi slam est Terézvárosban

A laza és szabadszájúbb slampoetry kedvelőinek jó program lehet a 6. kerületi Eötvös 10 Közösségi is Kulturális színtérben, hétfő este 19 órákor kezdődő slamperájt est.

Az Eötvös 10 honlapját és az eseményt itt találjuk. 

7. Irodalomóra Balatonfüreden

A balatonfüredi Kisfaludy Galéria tartanak rendhagyó irodalomórát, ahol Szendrey Júlia leveleiből, naplójából és verseiből készült irodalmi összeállítást hallhatunk április 11-én, 11 órától, este pedig ugyanezen a helyszínen Kéri Kitty színművész emlékezik meg a 100 éve született Nemes Nagy Ágnesről.

A Kisfaludy Galéria további programjai ide kattintva érhetőek el.

 

+1

 Nem kapcsolódik szorosan a költészet napjához, de ha inkább otthon maradnánk a hétvégén a kanapén, az eszinhaz.hu  oldalán április 9-10 között Mácsai Pál főszereplésével streamelik a Gerorge Orwell regénye alapján készült ’84 című előadást.

süti beállítások módosítása