Reaktor

Einmal mehr - Orban ist super!

Az RTL Klub hírül adta, hogy Ausztriában a magyar árstoppos benzin állampolgársághoz kötésének híre óriási felháborodást keltett. Már megint minket utálnak Nyugaton, szomorú szmájli.

„Ha az osztrákoknak kell valami Magyarországról, akkor ránk szarnak...” – kiakadtak az osztrák kommentelők a benzinturizmus leállításán

Foglalja össze az osztrák nép hangulatát a magyar RTL. 

1269739_bigpicture_453052_tank.jpg

Ellenőrizzük azért a tényeket, ennek úgyis divatja van. Az RTL által kiemelten említett "Botrány! Magyarország megtiltja az osztrákoknak az olcsó tankolást" című cikk legmagasabbra értékelt kommentjeit szemlézzük, csökkenő sorrendben:

A magyar kormány jól csinálja. Vigyáznak a lakosságukra! Más uniós országok, különösen Ausztria, példát vehetnének erről!

Bizonyítja, hogy például Ausztriában az energiaszolgáltatók hetek óta önkényesen magasan tartják az üzemanyagárakat, a kormány pedig továbbra is tétlenül nézi, mert az adóbevételek óriásiak. Az első áremelés óta zöld alkancellárunk "nagyon közelről" "figyeli" a fejleményeket ..... de abszolút semmi sem változik a sokat szenvedett lakosság számára...

Az alkancellárunk változtat valamit. Most a CO2-adót is bevezeti, és a középosztályt szegénységbe akarja taszítani. Ez elkerülhetetlenül ahhoz fog vezetni, hogy a következő választásokon mindkét kormányt jelentéktelenné teszik. És mi már nagyon várjuk azt a napot.

Képzeljük el, ha a kormányunk gondoskodna a polgárokról, és megszabná a benzin árának felső határát.

Szomorú tanúságtétel Ausztria számára...mert a politikusainknak NEM sikerül végre cselekedniük...ilyen szomorú helyzetek alakulnak ki...

Így van ez, amikor még Magyarországon és Szlovéniában is megszabják a benzin árának felső határát, akkor csodálkozunk, hogy itt miért nem teszik ezt meg... talán szándékosan?

Magyarországon nincsenek zöldek a kormányban.

Bravó Orbán. Törődik a honfitársaival, és fütyül arra, hogy mit mondanak Brüsszelben, és nem tolja Magyarország érdekeit. A mieink már akkor is hajbókoló helyzetben vannak, amikor ott köhögnek.

Ez nem "botrány", hanem teljesen normális eljárás Orbán részéről. Végül is a benzin árát honfitársai számára és az ő adójukból szabályozta, nem pedig a szomszédos országok polgárai számára.

Magyarországnak teljesen igaza van. Nem mennek bele a szankciókba. Azt sem értem, hogy miért csak a határ közelében élőknek kellene előnyt élvezniük. Különösen a bécsiek, akik mindenben egyetértenek az RG és a BM Ludwiggal [a szocdem polgármester]. Egy tegnapi oe24 felmérés szerint ti bécsiek is egyetértetek a BP-vel [Van der Bellen szövetségi elnök], ő olyan jó. Aztán fordulj hozzá, ha túl drága a benzin.

Orbán törődik a saját népével. A kormányunk nem tud ilyesmiről.

Orbán megmutatja, hogyan működik a politika a saját népe számára. Az áremelkedés kedvezményezettjeinek többet kell fizetniük, az embereket pedig megvédik a túl sok kiadástól. Bravó! Akkor miért nem tudjuk ezt itt megtenni?

Ahelyett, hogy ezt botránynak nevezné, a kormányunknak tennie kellene valamit a saját népéért, ahelyett, hogy elítéli azokat, akik tesznek valamit a saját népükért.

Einmal mehr - Orban ist super!

Ettől még a Békemenet első sora is elpirulna. Persze vannak árnyaltabb kommentek is, valami gyerektámogatás van beakadva náluk, amin híznak a magyarok. Ez biztos ilyen osztrák mém. Aki esetleg ezen hízna, írjon a szerkesztőségünknek, érteni szeretnénk hogy többről szól-e ez, mint a hagyományos, alsó-alpesi szarrágással vegyített sovinizmusról!

süti beállítások módosítása