Reaktor

Nélkülözhetetlen fesztiválkellékek

3ced901a-605f-4006-a7f5-d64acf4d06e3.jpeg

Végre hivatalosan is elkezdődött a fesztiválszezon, ami talán most még érdekesebb mint eddig, hiszen két év kihagyás után térnek vissza kedvenc zenés rendezvényeink. Épp emiatt a szünet miatt, most a szokásosnál is több újonc tapasztalja meg elsőre a fesztiválozás élményét, a sátrazás kihívásait, és a napokig tartó bulizás fáradalmait. Hogy ebből ne legyen rémálom, és minden zökkenőmentesen menjen, összeállítottam egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképp érdemes bepakolni a táskába, ha több napos fesztiválozásra készülünk.

Vízálló sátor és MINDEN kelléke

Rutinos fesztiválozóként mondom, hogy a sátor az egyik olyan dolog amiből nem érdemes a nagyszülők régi, molyrágta verzióját választani, mert ha esni fog - márpedig szinte mindig esik legalább egyszer - akkor nagyon hálásak leszünk a plusz védelemért. Az egyik olcsó egyszemélyes Decathlonos sátorban kihúztam egyszer két nap brutális vihart úgy, hogy minden ruhám csontszáraz maradt. A szomszéd srác már nem volt ennyire szerencsés, hiszen amikor már a bőröndből kell kiönteni a vizet, és mindenünk átfagyott, már késő. 

Gumicsizma és esőkabát

Ha már az esőnél tartunk, akkor érdemes néhány vízálló darabot is pakolni a ruhák közé, hiszen a bulinak nem kell véget érnie ha az idő rosszra fordul. Egy könnyen átázós, vízben tocsogó edzőcipő nem a legjobb választás ilyen esetben, viszont egy gumicsizmával és egy vízálló poncsóval akár hajnalig is lehet bírni. Ha esetleg nem találunk a fesztivál előtt ilyen harci felszerelést, akkor napközben érdemes végigjárni a Civil Falut, illetve bizonyos márkák, cégek, és szervezetek standjait, hiszen itt mindig osztogatnak ingyen napszemüveget, tollat, kézfertőtlenítőt, poncsót, de még baseball sapkát és labdát is könnyen lehet szerezni.

Füldugó

Bár kipihentek így sem leszünk, egy füldugó egy-két plusz óra alvást nyerhet nekünk. A hangos zene hajnali 5-6 előtt biztosan nem fog elcsitulni, és hiába táboroztunk le a kemping egyik távolabbi sarkában, a dübörgő basszus, és a sátor szomszédaink üvöltözése könnyen keresztülhúzhatja az alvásról szőtt terveinket. Egy füldugó, vagy adott esetben egy zajszűrős fülhallgató ilyenkor a legnagyobb kincs.

 Szúnyogriasztó és naptej

Abszolút létszükséglet. Főleg a vízparti, vagy erdő közeli fesztiváloknál lehet számítani jelentősebb “rovar rengetegre”, ami az esti órákban kifejezetten idegesítő tud lenni. A szúnyogok ellen érdemes lehet plusz védelemmel, illetve nyugtató krémmel készülni, hiszen ki szeretne egész este vakarózni? A naptej pedig alap, különösen akkor, ha strandolással szeretnénk egybekötni a bulit, hiszen egy durva leégésnek akár nagyobb egészségügyi kockázatai is lehetnek, és még kedvenc fellépőnkről is lemaradhatunk miatta.

Power Bank

A sátrazás egyik legnagyobb kényelmetlensége a konnektorok limitált elérhetősége, hiszen a telefonunkra egész nap szükségünk van, főleg a bulik során ahol könnyen elkeveredhetünk a baráti társaságtól. Vannak kihelyezett ingyenes töltőpontok a kempingben, de a telefont otthagyni mindig kockázatos, és sokszor nincs is már szabad hely. Ha nem szeretnénk fizetni a biztonságos töltésért, akkor érdemes beszerezni egy nagyobb kapacitású power bank-et, ami 5-6 alkalommal teljesen fel tudja tölteni a készüléket, így ha SOS tölteni kell bármit, mindig lesz mentőövünk. (A Civil Falu standjainál szintén osztogatnak kisebb kapacitású power bankeket, szóval érdemes lehet ott is körülnézni.)

Nedves törlőkendő

A kempingek nem a higiénia fellegvárai, és a vizesblokkok sem mindig működnek, szóval érdemes lehet egy csomag nedves törlőkendőt is bepakolni a váratlan helyzetekre. Akár tisztálkodásról, akár felfrissülésről legyen szó, nagyon jól tud jönni egy-egy kendő, és a baráti kör is hálás lesz érte. 

Övtáska

Okkal halljuk egyre többször, hogy a fesztiválokon nagyon kell figyelni a dolgainkra, hiszen elég gyakori a lopás, így célszerű lehet a hátizsákot és a válltáskát övtáskára cserélni. A koncertek közben amúgy sincs szükségünk sok mindenre, a nélkülözhetetlen kiegészítők pedig mind beleférnek egy kisebb “szütyőbe” is. 

Elsősegély csomag

Bár a neve alapján túlzásnak hangzik, de itt igazából olyan dolgokra gondolok, amikkel átvészelhetőek az apróbb balesetek. Ragtapasz, fájdalomcsillapító, gyógyszerek, de már egy-két csomag meghűlés elleni italpor is nagyban javíthatja a közérzetet. Ez már csak abszolút bónusz, de a másnaposságot enyhítő elektrolitokat tartalmazó italpor abszolút siker lehet.

Jó fesztiválozást, vigyázzatok magatokra! :)

süti beállítások módosítása