Reaktor

Az 5 legcsodásabb karácsonyi vásár Európában

a-stall-selling-red-and-white-christmas-decorations-christmas-market-verona-italy-www_rossiwrites_com.jpg

Elérkeztünk az Advent egyik kedvenc részéhez, ugyanis végre teljes gőzzel dübörög a karácsonyi vásár szezon. Mivel még majdnem három hét hátra van karácsonyig, ezért gondoltam elhozom az én személyes kedvenceimet az európai karácsonyi vásárok közül, hiszen egy év végi – akár csak egy napos – kiruccanás, akár még ajándéknak is tökéletes lehet. Ha még tervben van egy finom forralt bor, de kicsit messzebb merészkednétek, akkor ez a cikk mindenképpen nektek szól. :)

 

1.Heidelberg, Németország

Általában a legnagyobb és legnépszerűbb vásárokat nagyobb városokban rendezik, azonban Heidelberg aprócska ékszerdoboza minden évben igazán különleges. A főutca fényei, a templom, a folyó, és a gyönyörű várkastély, egy igazi csodavilágot varázsolnak elénk, amit az utcazenészek, vagy épp a kórusok éneke tesz még különlegesebbé. A friss gofri és forralt bor illat egy igazi nosztalgikus karácsonyi hangulatot áraszt, így akik egy kicsit a gyermekkori, nagybetűs KARÁCSONYT szeretnék újra átélni, azoknak mindenképp ez lesz a kedvenc.

 christmas-heidelberg-1-of-2.jpg

 

2.Krakkó, Lengyelország

Sosem értettem, hogy a karácsonyi vásár ajánlók miért felejtik ki mindig Krakkót a listából, hiszen nem csak az egyik leggyönyörűbb vásárról beszélünk, de abszolút megfizethető is – még magyar pénztárcával is. Feldíszített lovaskocsik járják az utcákat, halk karácsonyi zene szól, de legfőképp a jókedvű lengyelek kacajától lehet hangos az utca. A főtér ilyenkor megtelik emberekkel, akik igazán finom karácsonyi különlegességeket próbálnak ki, a lengyel specialitásoktól kezdve a megszokott, tipikus vásáros menüig.

krakow-xmas-market.jpg
 

3.Bécs, Ausztria

Egy listáról sem maradhat le a bécsi - Rathausplatz - karácsonyi vásár, hiszen nem csak varázslatos mind a környezet, mind a kínálat, de nekünk magyaroknak az egyik talán legkönnyebben megközelíthető hely. Már pár ezer forintért lehet retúr buszjegyet váltani, de autóval is néhány óra alatt el lehet jutni - még akár az ország keleti részéről is. Bécs karácsony közeledtével amúgy is egy szuper célpont, hiszen sok-sok üzletet találhatunk itt ami nálunk nem elérhető, és az outlet boltok kínálata is jó opció lehet a karácsonyi bevásárlásra.

vienna-christmas-markets-rathaus-city-hall.jpg 

4.Strasbourg, Franciaország

Ha karácsonyi vásár, akkor Strasbourg. Nem véletlenül fonódik össze a kettő egymással, hiszen itt rendezték meg Franciaország legrégebbi karácsonyi vásárát, aminek története egészen 1570-ig nyúlik vissza. A város ilyenkor tényleg ünnepi ruhát ölt, és termelők tucatjai kínálják minőségi portékájukat a karácsonyi fények alatt. A leglelkesebb karácsonyosoknak ez abszolút kihagyhatatlan, hiszen a megszokott karácsonyi ünneplés, és bizonyos szokások is innen eredeztethetőek.

 strasbourg-xmas-market.jpg

5.Prága, Csehország

Végül, de nem utolsó sorban szót kell ejtenünk a prágai mesevilágról, ami ilyenkor az egyik legkedvesebb hely Európában. Sok árus kézzel, ott helyben készíti az árut, a friss és egyedi finomságok illata pedig belengi az egész belvárost. Gyakran készülnek előadásokkal, karácsonyi jelenetekkel, vagy akár gyermekkórussal, de akár bárányt vagy csacsit is lehet simogatni a betlehemi jászol mellett. Itt biztosan rátalál a karácsonyi hangulat még a legszkeptikusabbakra is, forró csokira fel!

1-7-870x555.jpg

süti beállítások módosítása