Reaktor

Starbucks helyett – pénztárcabarát Frappuccino házilag

carmel-frappuccino-04-2-1024x576.jpg

Sokan kritizálják a legnagyobb kávézóláncokat, hiszen egy italért akár több ezer forintot is elkérnek mostanság, de mi van akkor, ha nem szeretnénk lemondani az ott kínált finomságokról?

Ma a kedvenc „Starbucks” által inspirált italomat fogom bemutatni – otthon is könnyen elkészíthető, pénztárcabarát verzióban. Legyen szó kávé alapú finomságokról, vagy gyümölcsös frissítőkről, igazán egyszerű rekreálni szinte tökéletesen ezeket a klasszikus italokat.

Lássuk tehát, mi a mai menü!

 

Karamell frappuccino

Egy Starbucks-ban dolgozó ismerősöm azt mondta egyszer, hogy ha egy baristát az éjszaka közepén felkeltünk, akkor neki nem a szorzótáblát, vagy a szózatot kell fejből elszavalnia, hanem a karamellás frappuccino receptjét. Annyira népszerű ez az ital, hogy a nyári napokon szinte csak ilyen jeges finomságok kerülnek ki a pult mögül. Nem csak az ízélmény, aminek szinte lehetetlen ellenállni, de kávé nélkül is ugyanolyan finom, így a fiatalabb korosztály egyik kedvencévé vált. Az egyetlen különlegesnek mondható részlet az a karamell szósz vagy karamell öntet, de már ez is szinte minden élelmiszerbolt kínálatában megtalálható.

 

Hozzávalók:

  • Eszpresszó
  • Tej
  • Karamell szósz
  • Tejszínhab
  • Jég

+ Turmixgép

 

Első lépésben tegyünk néhány jégkockát a gépbe, majd öntsük fel egy frissen lefőzött presszókávéval és egy-két deci hideg tejjel. Ezután mehet rá bőségesen a karamell szószból és már készülhet is a „turmix”. Ha jégkásás állagot kaptunk, akkor már ki is tölthetjük egy hosszú pohárba, és ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal és karamellszósszal is. Ha a keverék túl édes vagy túl jeges lett, akkor apró korrigálásokkal nagyon könnyen feljavítható ez a jeges finomság.

copycat-starbucks-caramel-frappuccino1-1659463634.jpg 

Ha túl folyós...

 Adjunk még néhány jégkockát a turmixhoz, rögtön sűrűbb állagot kapunk!

 

Ha nem elég édes...

Néhány extra pumpa karamellszósszal sosem lőhetünk mellé!

 

Ha szeretnénk diétás verzióban elkészíteni, akkor érdemes sovány tejet, és cukormentes karamellszirupot használni, esetleg elhagyni a tejszínhabot és az extra szószt – máris sokkal alacsonyabb kalóriatartalommal kell számolnunk.

pexels-farhad-ibrahimzade-8743862.jpg

Mivel cikkem végéhez értem és rájöttem, hogy pont minden van a konyhámban egy ilyen finom frappuccino elkészítéséhez, így most búcsúzom, de jövő héten érkezik a következő italrecept! Addig is dobjuk fel bátran a napot - frappuccinora fel!

süti beállítások módosítása