Reaktor

Ösztöndíj programot hirdet a Reaktor Alapítvány

Kedves Egyetemisták!


Ösztöndíj programot hirdet a Reaktor Alapítvány. Az ösztöndíj célja a felsőoktatási tanulmányokon túlmutató ismeretek megszerzése és a gondolkodásmód szélesítése. Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók a félév során havi rendszerességgel tanulmányi napokon vesznek részt, melyek során meghívott előadók segítségével dolgoznak fel a világ és Magyarország jövőjét érintő problémákat. Majd az így elsajátított ismereteket a Reaktor blogon megjelenő cikkek formájában dolgozzák fel. Az ösztöndíjasok ezen felül csapatépítő programokon, valamint a Reaktor őszi konferenciáján is részt vesznek.

Benyújtandó pályázati anyagok: esszé és vázlatos önéletrajz. A pályázati anyagok benyújtását követően a legígéretesebb pályázók közül egy szóbeli fordulót követően választjuk ki az ösztöndíj nyerteseit.

  • Esszédben az alábbi kérdésre keresd a választ: Mi a legnagyobb Magyarország előtt álló kihívás a következő évtizedben?
    Természetesen bármilyen szerinted fontos témáról írhatsz, az elbírálás során érvelésed felépítését fogjuk mérlegelni. Az esszé terjedelme: 750-1000 szó. 
  • Önéletrajzodban fordíts különös figyelmet arra, hogy milyen kérdések foglalkoztatnak, milyen társadalmi munkád vagy egyéb tevékenységed van, ami megkülönböztet másoktól. Önéletrajzodat vázlatosan formában, maximum 2 oldal terjedelemben várjuk.

A reaktor.osztondij@gmail.com e-mail címre várjuk az elkészült pályázati anyagokat.

Pályázat benyújtási határideje: 2023. július 20., éjfél

Pályázók köre: 25. életévüket nem betöltött, 2023-24-es tanév őszi szemeszterében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták 

Pályázónként elnyerhető ösztöndíjtámogatás: nettó 130.000 Ft/hó

Ösztöndíjtámogatás időszaka: 5 hónap (2023. augusztus - december)

3_4.jpg

süti beállítások módosítása