Reaktor

A legjobb tippek a fesztiválszezonra!

Ingyenes stockfotó buli, csoport, élvezet témában Stockfotó

Javában dübörög a fesztiválszezon, ezért összeszedtük a legjobb tippeket, hogy a buli valóban felejthetetlen legyen. Tehát pattanjatok fel a fesztiválvonatra, és lássuk, mire érdemes odafigyelnetek, ha igazán profi fesztiválozók szeretnétek lenni!

0. Tipp- A jegyvásárlás

2 esetben lehet gond a jegyekkel. Az első eset, hogy közbejött valami a fesztivál előtt és nem tudsz azon részt venni. A másik eset, hogy nem szeretnél lemaradni az élményről, de nem vettél időben jegyet. Mind a két helyzetre megoldást jelent a TicketSwap. A környezetem és én is többször használtuk már, ezért is merem ajánlani. A weboldalukon ezt írják magukról: "E-jegyek adásvétele a legbiztonságosabban A TicketSwap a legbiztonságosabb hely koncert-, fesztivál- és színházjegyek, sport- és szabadidős rendezvények belépőinek másodkézből való adásvételére. A szigorú biztonsági ellenőrzéseinknek és a helyszínekkel való együttműködésünknek köszönhetően a csalásokat megelőzzük."

1. Szervezés – Az alapja minden fesztiválnak

A szervezés a sikeres fesztiválozás egyik legfontosabb része. Tanulmányozd a fellépők listáját, és tervezd meg a napjaidat a kedvenc előadóid szerint. Így biztosan nem maradsz le a legjobb koncertekről! Persze lehet spontán is kezelni a helyzeteket, de fontos, hogy legyen legalább egy vezérfonal, amit követni tudsz. Érdemes letölteni a fesztiválok saját alkalmazásait, amik minden fontos tartalmaznak egy helyen.

2. Több napos fesztivál? Gondoskodj a szállásról!

Ha több napos fesztiválra készülsz, gondoskodj a szállásról. A sátorozás hagyományos választás vannak előnyei és hártányai is, de ha inkább a kényelmet részesíted előnyben, nézd meg a közeli szálláslehetőségeket. Többen összeállva egész jó áron lehet kellemes szállásokat foglalni. Itthon erre a szallas.hu vagy a települések facebook csoportjai a legalkalmasabbak, de Airbnb-n is szétnézhetsz, egyre több vidéki szállás is fent van. 

Free Woman Kid photo and picture
forrás: https://pixabay.com/photos/woman-kid-rain-leaf-umbrella-1807533/

3. Legyél felkészült az időjárásra

Bár a nyár általában a jó időről szól, soha ne feledkezz meg a hirtelen időjárási változásokról. Vidd magaddal a napszemüveged, naptejed és a sapkád/kalapod a napsütés ellen, de legyen nálad esőkabát vagy poncho is, ha hirtelen eső szakítaná meg a bulit. Esetleg készülhetsz gumicsizmával is, ha látod, hogy nagy esőzés lesz.
Esőponcsót például a Tigerben is vehetsz, 1000 Ft alatt van, szóval nem egy nagy kiadás, de meg tudja menteni a napot, akár a barátaidnak is vehetsz, hálásak lesznek érte! A Decathlonos verzió komolyabb, drágább (4 ezer forint), de akár túrázáshoz is használhatod.

4. Hidratáció és étkezés

A fesztiválozás során fontos, hogy elegendő folyadékot fogyassz, és rendszeresen étkezz. Bár a sörök és az utcai ételek csábítóak, ne feledkezz meg a vízről és az egészséges snackekről sem. Sok helyen vannak ivókutak is, ezért fontos, hogy legalább egy kulacs mindig legyen nálad! A kedvenc kulcs típusom ilyenkor az összecsukható, kis helyen is elfér és nagyon praktikus, pár ezer forintból ezt is be lehet szerezni. Ügyelj rá, hogy minimum 2,5 liter vizet igyál, de ez hőségben 3 is lehet.

Carefree young blond girl posing against the white wall 
forrás: https://www.freepik.com/free-photo/carefree-young-blond-girl-posing-against-white-wall_11103842.htm#query=earplug&position=1&from_view=search&track=sph

5. Vigyázz a füledre

A hangos zene folyamatos hallgatása károsíthatja a hallásod. Fontos, hogy óvd a füled, és hordj füldugót, különösen, ha a színpadok előtt, a hangfalak közelében tartózkodsz. Dedikáltan hangos zene ellen védő füldugókat találsz az earplugs.hu-n, ahol azt írják: "A zenei füldugókat kifejezetten hallásvédelemre fejlesztették ki zenei és szórakoztató rendezvényekre. Ellentétben az alvófüldugóval, megőrzik a hangminőséget, így maximálisan élvezheti a zenét a halláskárosodás veszélye nélkül, megelőzi a fülsípolást, -zúgást és a füldugulás érzetét."
Olcsóbb alternatíva lehet ez a PartyPlug füldugó.

6. Pihenés és regenerálódás

Az egész napos fesztiválozás mellett ne feledkezz meg a pihenésről sem. Fontos, hogy legyen időd regenerálódni, hogy a következő nap ismét teljes erőből tudj bulizni. Nem azt mondom, hogy jógázz és meditálj minden átmulatott éjszaka után, de próbáld meg nem kizsákmányolni a szervezeted, mert betegség vagy rosszullét lehet a vége, ha nem ügyelsz megfelelően magadra.

Free Hands Wet Wipe photo and picture
forrás: https://pixabay.com/photos/hands-wet-wipe-hygiene-6647325/

7. Higiénia

A higiéniai szempontokról se feledkezz meg! A kézfertőtlenítő és a nedves törlőkendő életmentő lehet a fesztiválokon, ahol nem mindig könnyű hozzáférni a mosdókhoz. A drogériák sajátmárkás termékei szoktak lenni a legjobb ár-érték arányban, így én is azt ajánlom. Legyen nálad szappan, tusfürdő, fogkrém, fogkefe!

8. Biztonság

Végül, de nem utolsó sorban, mindig figyelj a biztonságra. Legyél tudatában annak, hogy hol vannak a vészkijáratok és a mentősök, elsősegélynyújtók, és ha bármilyen probléma adódik, ne félj segítséget kérni, akár tőlük, akár a biztonsági őröktől. A telefonunk lemerülése is akadály lehet, hogy elérjük a segítséget vagy a barátainkat, így egy powerbank beszerzése is igencsak ajánlott!

Free photo high angle financial elements arrangement
forrás: https://www.freepik.com/free-photo/high-angle-financial-elements-arrangement_11433865.htm#query=eur%C3%B3&position=36&from_view=search&track=sph

9. És végül: euróban vagy forintban olcsóbb a buli?

Vessünk egy pillantást egy konkrét példára, ami meggyőzhet téged is: Az Imagine Dragons koncertjére, amely augusztus 11-én lesz a Sziget fesztiválon. A napijegy forintban 42000 forint. Ha hozzávesszük a kezelési költséget, akkor a jegy összesen 43890 forintba kerül. Ha viszont ezt a jegyet euróban vásárolod meg, akkor az ára 105 euró, a kezelési költség pedig +5 euró. Mai árfolyamon számolva ez nagyjából 41700 forintot jelent. Tehát, igenis számít, hogy milyen valutában vásárolsz jegyet, pláne ha többet is vásárolsz! Ha Revolut kártyával fizetsz ingyenesen létre tudsz hozni euró pénznemű számlát, ott látod milyen áron tudsz valutát váltani és könnyen lehet, hogy neked is jobban megéri, ha euróban veszed a jegyeket.

Ezek a tippek segítenek abban, hogy a fesztiválozás ne csak szórakoztató, de biztonságos és kényelmes is legyen. Tehát, ne csak bulizz, hanem legyél felkészült is! Töltsd a fesztiválszezont felejthetetlen élményekkel, és élvezd minden pillanatát a nyárnak!

borítókép: https://www.pexels.com/

süti beállítások módosítása