Reaktor

Magyar YouTube: A Top 5 legnépszerűbb csatorna

Free Youtube Laptop photo and picture

Az interneten és a közösségi médiában nap mint nap megszámlálhatatlanul sok új tartalommal találkozhatunk, és a YouTube egyike azon platformoknak, melyek a legnagyobb befolyással bírnak a tartalomfogyasztás terén. Az ezen a platformon található csatornák közül néhány kiemelkedik nézettségi szám tekintetében, ám a legnépszerűbbek listája néha meglepő lehet, és nem feltétlenül azokat a csatornákat tartalmazza, amelyekre elsőre gondolnánk.

YouTube statisztikák egy helyen

A SocialBlade.com statisztikai adatai alapján összeállítottam egy listát a legnépszerűbb magyar YouTube csatornákról. Ez az oldal kiváló eszköz az online tartalomgyártók és -fogyasztók számára, hogy nyomon kövessék a különböző csatornák nézettségi statisztikáit, feliratkozóinak számát és egyéb releváns adatait. Az alábbiakban a legnépszerűbb magyar YouTube csatornákat mutatom be, össznézettség és feliratkozó szám szerint rangsorolva. Ezen lista bemutatja a magyar YouTube közösség sokszínűségét és azt, hogy milyen széles érdeklődési körrel rendelkeznek a magyar nézők.


(forrás:SocialBlade.com)

Nézzük is meg az első toplistánkat, ami az összes csatornára feltöltött videó megtekintési számát veszi alapul:

Nézettségi TOP 5

 

 

screenshot_2023-07-27_at_14_43_37.pngAz ötödik helyezett a KEDD egy gyermekeknek szóló animációs videókat gyártó csatorna, a leírásban ez olvasható: "Folyamatosan bővülő kínálattal, sorozatokkal, rövidfilmekkel, mozi előzetesekkel, zenével, bábokkal várunk minden gyermeket és felnőttet. Csatornánkon találod a Bogyó és Babóca, az Egy kupac kufli, a Magyar népmesék, Mesék Mátyás királyról, Leo és Fred sorozatokat is, valamint külön csatornánkon követheted Pocoyo kalandjait!"

screenshot_2023-07-27_at_14_45_14.pngA negyedik helyezett a ZGSTUDIO, külön érdekesség, hogy a csatorna magyar viszonylatban egészen idősnek mondható, csatlakozásuk dátuma: 2007. ápr. 25. A leírásuk első mondata angolul olvasható: "Hungary organization whose only important to the Roma traditions, culture and the presentation and grooming!" azaz: Magyar szervezet, melynek egyetlen fontos célja a roma hagyományok, kultúra bemutatása és ápolása! Majd ezután a mondat után magyarul összefoglalják egy rövid mondatban, hogy: "Munkáink kizárólag promóciós céllal készülnek!" És igen sikeresen promótálják a munkákat, hiszen 8 videójuk is 10 millió megtekintés felett jár.

screenshot_2023-07-27_at_14_46_18.pngA képzeletbeli dobogó legalsó fokán, tehát a 3. helyen a Magneoton csatorna található. A leírásban olvashatjuk, hogy: "Kövesd te is kedvenc magyar és külföldi előadóid új megjelenéseit! Lejátszási listáinkon megtalálod a Majka, Curtis, DR BRS, Freddie, Berkes Olivér, Lotfi Begi... (hosszú felsorolás) legújabb dalait és klipjeit." Saját magáról a Magneoton így ír a weboldalon: "A Magneoton eddigi történelme során volt már független, majd a Warner Music Group leányvállalata, aztán pedig újra független, az ország meghatározó indie kiadója."

screenshot_2023-07-27_at_14_48_25.pngA második helyezett YouTube csatorna pedig a By Alex. Nem szabad azonban összekeverni az énekes, előadó ByeAlexel, az ő csatornájának a neve ugyanis: ByeAlexIttVan. A listánk második helyezett By Alex csatorna ugyanis futball témájú rövid videókat tartalmaz, játékosok legnagyobb pillanatairól és egyéb összefoglaló videók. A leírásban röviden csak ennyit ír: Football great content, azaz: Remek futball tartalom. 

screenshot_2023-07-27_at_14_48_18.pngA legnagyobb nézettséggel rendelkező csatorna a magyar YouTubeon nem más, mint a: KeresMese. A gigáőszi szám 1 284 369 875. Szédületes megtekintés a mesés csatornán, ami a leírásában ez olvasható: "A KerekMese a kicsiknek szóló gyerekdalok, mesék, Tomi mesék sorozat, és a nagyoknak szóló Tomi Filmek sorozat hivatalos csatornája." A Számoló dal (1-től 10-ig),  , Állathangos dal gyerekeknek és a Doki dal is 30 milliós nézettség felett jár.

 

borítókép: https://pixabay.com/photos/youtube-laptop-notebook-online-1158693/

süti beállítások módosítása