Reaktor

Házi "Danonino" receptek

nyari_desszertek_fashionforyou_5.jpg

A nyári utolsó heteiben a hőség még mindig nagy erőkkel tombol – ilyenkor nem csak frissítő italokra, hanem édesebb, gyümölcsösebb ízekre is vágyunk... mi lehetne jobb tehát egy hűs joghurtos jégkrémnél, hogy „átvészeljük” az augusztusi hónapot? Csupán néhány alapanyagból elkészíthetőek ezek az ízletes joghurtos jégkrémek, amik talán gyerekkorunkból is ismerősek lehetnek. Néhány éve, az egyik legnépszerűbb nyári „nasi” a pálcikás jégkrémmé alakított Danonino joghurt volt, ma pedig pár egyszerű receptet hoztam, hogy az otthoni verzió elkészítése is pont ilyen egyszerűen menjen.

 

„Alap” Vaníliás joghurtos jégkrém

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1,5 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál citromlé

 

Elkészítés:

 A joghurtot, a cukrot, a vanília aromát és a citromlevet egy tálba öntjük, és alaposan összekeverjük. Az így kapott masszát egy műanyag dobozba, vagy jégkrémformába öntjük, és átlátszó fóliával befedjük. Tegyük a fagyasztóba, és hagyjuk állni legalább 4 órán keresztül: a finom, hűs joghurtos jégkrém már fogyasztásra készen áll!

Az összes további recept elkészítése hasonlóan egyszerűen megy majd: kimérés, facsarás, turmixolás, keverés és fagyasztás – és már kész is! Cikkemben hoztam még néhány izgalmas ízkombinációt, de persze a lehetőségek tárháza végtelen! Nyugodtan keverhetünk lekvárt is mixünkbe, gyümölcsdarabokat, csokoládé forgácsot, vagy bármi egyéb finomságot!

  

Mandulakrémes joghurtos jégkrém

 

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze mandulakrém
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

 

 Málnás joghurtos jégkrém

 

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze pürésített málna
  • + egész málna is mehet bele ízlés szerint

(Színátmenetes verzióhoz két külön keveréket készítsünk: a vaníliás jégkrém alap mehet a forma aljába, a málnás pürével összekevert alap pedig a forma tetejére! Bármelyik receptet is készítsük, a vaníliás joghurtos keverék mindig jó alapként szolgál!) 12-szuperegeszseges-jegkrem-recept_4a47a0db6e60853dedfcfdf08a5ca249.png

Citrusos joghurtos jégkrém

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 narancs leve és héja

Barackos-klasszikus "Danonino"

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze pürésített barack 

Csokis málnás joghurtos varázslat 

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/5 csésze málnalekvár
  • csokidarabok (kb. egy maroknyi)

 

"Gyerekkor" joghurtos jégkrém

  • 2 csésze joghurt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • egy marok gumimaci, smarties, vagy m&m's

 

Reméljük kipróbáljátok receptjeinket, és a nyár végét egy kis nosztalgiával zárjátok. A szinte végtelen lehetséges íz-kombinációból ma csak ennyit volt időnk bemutatni, de ha szeretnétek egy kicsit extrább - vakmerőbb, vagy akár alkoholos - verziókról is cikket, jelezzétek kommenttel vagy like-al! :) Jégkrémre fel!

Reaktor

Facebook

süti beállítások módosítása