Reaktor

Mit érdemes tudni az új iPhone-okról?

Két modell, iPhone 15 Plus és iPhone 15, mindegyiket egy kéz tartja. Az iPhone 15 Plus magasabb és szélesebb, mint az iPhone 15. Mindkét modell egész előlapot betöltő kijelzővel, felül középen található Dynamic Islanddel és lekerekített sarkokkal rendelkezik.

Ha az új iPhone-ok iránt érdeklődsz, akkor jó helyen jársz! Összeszedtem neked a legfontosabb információkat az Apple legújabb csúcstelefonjairól, az iPhone 15-ről és annak Pro változatairól. Olvass tovább, és tudd meg, mit rejtenek magukban az Apple új zászlóshajói.

1. Új töltési szabvány: Az iPhone 15 és 15 Pro az első telefonok, amelyek a Qi2 mágneses vezeték nélküli töltési szabvánnyal érkeznek. Ez a szabvány mágneseket használ a töltőtekercsek pontos illeszkedéséhez, így nem kell aggódnod, hogy nem töltődik a telefonod, ha nem pontosan helyezted rá a töltőre.

2. Új gombok és anyagok: Az iPhone 15 Pro és Pro Max mostantól titániumból készül, ami könnyebb és strapabíró. Ezen kívül egy új "Action Button" is helyet kapott a készüléken, amelyet számos funkció aktiválására használhatsz.

ke_pernyo_foto_2023-09-13_10_12_43.png

3. USB-C csatlakozó: Az Apple bejelentette, hogy az új iPhone 15-ön a Lightning töltőportot egy univerzális töltővel cseréli le, miután az Európai Unióval való nézeteltérés után döntöttek így. Az EU ragaszkodik ahhoz, hogy minden telefon és egyéb kis eszköz legyen kompatibilis az USB-C töltőkábelekkel a jövő év végétől. Az Apple korábban azt állította, hogy saját kábelük biztonságosabb, mint az USB-C, de most úgy döntöttek, hogy az iPhone 15-ön is ezt a csatlakozót használják.

4. Újítások az operációs rendszerben: Az iOS 17 számos új csengőhangot és hangjelzést kínál. Emellett az Apple bemutatta a Grid Forecast eszközt is, amely segít abban, hogy megtudd, mikor használja otthonod a legtisztább energiát.

5. Kamerafrissítések: Az iPhone 15 Pro és Pro Max kamerái jelentős fejlesztéseken estek át. A készülékek 48 megapixeles kamerával rendelkeznek nagyobb szenzorral. Alapértelmezés szerint a fotók 24 megapixelesek, a lidar szkennelés pedig javítja az alacsony fényviszonyok közötti és az éjszakai fotózást. A telefonokon található még egy 12 megapixeles ultrawide kamera is, amely az előző év iPhone 14 Pro-jából származik. A nagy újítás azonban a jobb zoomolási képesség, különösen a nagyobb prémium telefon esetében. A Pro változat megtartja elődje 3x-os telefotó kameráját, míg a Pro Max 5x optikai zoommal rendelkezik – egy "tetraprism" kialakítással, amely többször is megtöri a fényt, lehetővé téve a nagyobb zoomolást az iPhone kompakt keretén belül.

Az iPhone 15 Pro hátoldalának felső részét bemutató nézet, amelyen látszik a titánszegély

6. Árak:

  • iPhone 15 (6,1 hüvelykes kijelző): Indulóár 399 990 Ft
  • iPhone 15 Plus (6,7 hüvelykes kijelző): Indulóár 449 990 Ft
  • iPhone 15 Pro (6,1 hüvelykes kijelző): Indulóár 499 990 Ft
  • iPhone 15 Pro Max (6,7 hüvelykes kijelző): Indulóár 599 990 Ft

7. Előrendelés és megjelenés: Az új iPhone-okat szeptember 15-én 14:00 órától lehet előrendelni, és szeptember 22-től lesznek kaphatók.

ke_pernyo_foto_2023-09-13_10_16_31.png

Az új iPhone-ok nem olcsó készülékek, de az Apple most meglepően kedvező árakat határozott meg, főleg ha figyelembe vesszük a kínált technológiai újításokat és a készülékek minőségét. Nem mindenki számára szükséges egy ilyen csúcskategóriás telefon, de ha úgy érzed, hogy neked igen, akkor jó hírünk van: részletfizetéssel is megveheted őket. Olykor 0% THM-mel is elhozhatod az új készülékeket, így nem kell egyben nagy összeget kifizetned. Érdemes több boltban és webshopban is megnézni az árakat, de figyelj arra, hogy hivatalos forgalmazótól vásárolj! Tájékozódj a részletfizetésről is mindenképp, hogy ne érjen meglepetés!

Ezek az újítások csak a jéghegy csúcsát jelentik! Ha többet szeretnél megtudni az új iPhone-okról, érdemes elolvasni a The Verge összefoglalóját a bejelentésről, a The Journal cikkét az új töltőről vagy a CNET kamerákra fókuszáló írását. Az iOS 17 rendszerről pedig az Apple oldalán tudhatsz meg többet.

Hivatalos oldal, illetve a képek forrása: https://www.apple.com/hu/iphone/

süti beállítások módosítása