Reaktor

Egy igazán különleges, új fesztivál: SopronFest

 

sopronfest.webp 

,,A hűség városa nem maradhat fesztivál nélkül – ezzel a mondással vágtunk bele egy évvel ezelőtt, hogy sokakkal közösen létrehozzunk valami újat és izgalmasat. Nemcsak új, de tartalmában, formátumában is újszerű fesztivált álmodtunk, amely idén már másfél hétig különleges élettel és mosolygó arcokkal tölti meg az egyik legszebb magyar városunk utcáit, tereit, klubjait, kávézóit, éttermeit – és persze fő helyszínünket, a Lővéreket.”

Ezzel a bevezetővel igyekeznek a szervezők kedvet csinálni a SopronFesthez – sikerrel. Különlegessége, hogy másfél hétig tart: a május 12-i ünnepélyes megnyitót egy ún. warm-up hét követi, ami csupán csak előszele az igazi, klasszikus fesztiválhangulatot idéző háromnapos őrületnek.

A szervezők hihetetlenül sokrétű programot raktak össze, amiben olyan egyedi élmények vannak, amik más fesztiválokon biztosan nem.  A SopronFest különlegessége nem csak a színes programtáblában rejlik, hanem abban, hogy rengeteg program ingyenes, senkinek nem kell jegyet vagy bérletet venni ahhoz, hogy élvezzen bizonyos programokat. A teljesség igénye nélkül:

webpage_cover_1640x720_sf2024-scaled.jpg

Azoknak, akik szeretik a mély beszélgetéseket

Nem halok meg – május 12.

Erre a beszélgetésre ne azok menjenek, akik könnyed szórakozásra vágynak. Einspach Gáborral szóló beszélgetés arról, hogy hogyan lehet egy hasnyálmirigyrák diagnózist felfogni, akár a teljes újrakezdés lehetőségét látni benne. (A beszélgetés ingyenes.)

Dumadélután – május 18.

Noha ez nem egy ingyenes lehetőség, de a 2990 Ft-os jegyár nem túl sok azért, hogy Dombóvári István, Fábry Sándor és Szabó Balázs Máté aranyköpésiet hallgassuk.

Trollfoci live – május 19.

Még egy ingyenes program a sportok kedvelőinek. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy ismerjük a Trollfoci ,,munkásságát”. A SopronFest alatt lehetőség lesz beszélgetni ennek a mémoldalnak a megalkotóival.

maxresdefault_5.jpg

Azoknak, akik szeretik a művészeteket

Nyáry Krisztián: Így ettek ők – május 19.

Nyáry Krisztián neve az Így szerettek ők sorozatról lehet ismerős. Azonban most nem a magyar irodalmi alakok ellenkező nemhez, hanem az ételekhez való vonzódásáról írt könyvet. Irodalom, receptek és jó történetek egy helyen. (A beszélgetés ingyenes.)

Csokoládé filmvetítés Harrer csokikóstolóval – május 16.

3000 Ft-os belépőjegy mellett a nézők a Csokoládé c. filmet Johnny Depp főszereplésével nézhtik úgy, hogy közben a Harrer méltán híres csokijait kóstolhatják. Édesség a négyzeten.

Azoknak, akik szeretnek enni

Járai Márk és barátai a Deák étteremben – május 11.

Nem mindennapi élmény lehet a Halott Pénz énekesét a konyhában látni főzés közben. A szervezők egy zenés élményfőzésre hívják az érdeklődőket.

Vegán vacsoraest Mautner Zsófiával a Bojtorinában

Nem árt a bulizással töltött hét során némi egészséges étellel is feltölteni a testünket. Erre tökéletes lehetőség a vegán ételek kóstolása, amik nem csak táplálóak, de biztos nem eszünk ilyeneket minden héten.

sopron.jpg

Pincetúra – május 18.

Ha már Sopronra azt mondják, hogy a kékfrankos hazája, akkor igazán kár lenne kihagyni a borok kóstolását, főleg, ha transzfer is jár mellé.

Egy kategóriába se lehet sorolni, de ezen élmények felsorolásából nem hiányozhat a Gyere a hűvösre! elnevezésű program, ami a hétvége során többször megrendezésre kerül. Igen, ez tényleg az, ami elsőre tűnik: rabszállítóval elviszik az érdeklődőket a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönbe, ahol egy börtöntúrát lehet tenni. Szabadulás után pedig irány a koncertekre!

sopronko_hida-fegyha_z-e_s-bo_rto_n-2020-foto_-leczovics-zsolt-cyberpress_hu-e-medium.webp

A koncertekből felesleges kiemelni bármit is: a magyar könnyűzenei felhozatal apraja nagyja ott lesz a SopronFesten, biztos mindenki megtalálja a saját ízlését a koncertek között.

süti beállítások módosítása