Reaktor

Második alkalommal hirdet felvételt az MCC Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogramja

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogramja.

A képzés célja a 9–11. osztályos, tehetséges és a jövőjükért tenni akaró kárpátaljai fiatalok mentorálása egy iskolai tanévet lefedő program keretében.

A jelentkezés feltétele: kárpátaljai magyar nyelvű középiskolai intézményben folytatott tanulmányok, főiskolai vagy egyetemi továbbtanulási szándék.

A programról:

A program által egy, a fiataloktól fiataloknak szóló információhálózat kiépítésével segítünk a kárpátaljai diákoknak tehetségük kibontakoztatásában. A mentorok a Mathias Corvinus Collegium egyetemista diákjai, illetve a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző alumni közösségének tagjai. Minden diákkal személyre szabottan foglalkozik egy-egy mentor. Ezen felül a programban részt vevő fiatalok elérik az MCC Középiskolás Program e-learning rendszerét, ahova heti rendszerességgel kerülnek fel videóelőadások, valamint középiskolások számára hasznos szakirodalmak.

A program az alábbi elemekből épül fel:

  • lehetőségek feltérképezése (ösztöndíjak, aktuális pályázati lehetőségek, tanulmányi versenyek stb.)
  • pályaorientáció (ukrajnai és magyarországi felsőoktatási rendszer ismertetése, felsőoktatási intézmények, képzési programok, egyéb továbbtanulási kérdések)
  • e-learning rendszer (érdeklődésük alapján nyolc különböző területre nyerhetnek betekintést a középiskolások a felsőoktatási jelentkezés előtt)

A képzés ingyenes és online kapcsolattartásra épül. Ezen felül három személyes találkozót szervezünk, amelyeken a résztvevők megismerkedhetnek a mentorokkal, készségfejlesztő tréningeken vehetnek részt, valamint további pályaorientációs tanácsokat kaphatnak. Ezeken az eseményeken a részvétel kötelező; a programtagok utazási, szállás- és étkezési költségeit megtérítjük.

Kárpátalján innen és túl c. előadás

A képzési hétvégék várható ütemezése a következő:

  • 2020. október 17 – 18. Beregszász[1]
  • 2021. január 23 – 24. Budapest (az utazás biztosított)
  • 2021. április 16 – 18. Beregszász

Jelentkezés

Jelentkezni egy online kérdőív kitöltésével és az alábbi dokumentumok csatolmányként való beküldésével lehet, amelynek határideje:

2020. szeptember 15. (kedd, 23:59)

(A kérdőív az mcc.hu honlapon, a „Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogram”-ra keresve érhető el.)

A jelentkezéshez szükséges:

  • bemutatkozó levél (amelyben a pályázó kitér érdeklődési körére, eddigi eredményeire, és arra, hogy miért szeretne a programban részt venni; maximum 1 oldal)
  • tanulmányi versenyeredményeket tanúsító oklevelek, amennyiben vannak (utolsó két tanév; a versenyeredmények hiánya nem zárja ki a programban való részvételt)
  • 2019/2020. évi bizonyítvány másolata

Az előzetes felvételi követelményeknek megfelelt és kiválasztott legjobb pályázók előre egyeztetett videós interjún vesznek részt, melynek során közelebbről megismerjük a jelentkezők motivációit, személyiségét. A benyújtott dokumentumok és a beszélgetés alapján választjuk ki a program 12 résztvevőjét.

A programmal járó kötelezettségek:

  • a három személyes találkozón való részvétel
  • online kapcsolattartás a mentorral

A hiányzás nem megengedett, azonban természetesen mindig előfordulhatnak vis maior esetek. Amennyiben ilyen áll elő, és ezt jelzed nekünk, találunk megoldást a problémára (pl. plusz feladat vállalása). Ha nem jelezted hiányzásod, sajnos nem tudjuk igazolni számodra a program elvégzését.

Bővebb információ: https://mcc.hu/pages/karpataljai-kozepiskolai-mentorprogram


[1] Amennyiben a körülmények nem engedik meg, az alkalmak megvalósítására online fog sor kerülni.

süti beállítások módosítása