Reaktor

Tíz tipp, hogyan fejleszd magad a karantén ideje alatt
Ha a tizedik Netflixes sorozat megtekintése után elgondolkoztál azon, hogy esetleg értelmesebben is ki lehet használni a karantén adta szabadidőt, akkor ez a cikk biztosan segíteni fog.

otthoni-edzes-nyito.jpg

1. Otthoni edzés

Igen, ezt már hallottad sokszor, de nem hiába, hiszen nem lehet elégszer mondani. Majd holnap, majd holnap, majd holnap. Jól ismert kifogás a halogatás, ne ess ebbe a hibába, még a cikk olvasása után ütemezd be. Na jó, az talán túlzás, előtte tervezd meg, melyik nap mikor fordítasz rá időt, illetve az sem utolsó szempont, hogy legyen edzés terved, mivel az edzésterv nem csak az edzőtermi súlyzós edzéshez kell. Az Appstore-on és Play Store-on rengeteg ingyenes alkalmazás van, de kezdésnek tudom tanácsolni a Nike alkalmazását. Ha a testépítésről többet akarsz tudni, akkor itt van egy remek cikk.

Megjegyzés: Semmiképp ne feledkezz meg az egészséges étrendről és elég alvásról!

 2. A hobbialkoholizmus és alkalmi dohányzás abbahagyása

randy.jpg

Feltételezem, hogy alkoholista, illetve láncdohányos se vagy. Ha eddig is fontos volt az egészséged, akkor ez a bekezdés nem fog sok újat mutatni. Azonban a statisztikákból, és az átlag egyetemistából kiindulva valószínű, hogy több alkoholt és dohányterméket fogyasztasz a kelleténél. Nem történik világvége, ha egy-egy pohár aszút néha megiszol, vagy éppen egy pohár kézműves sörrel lazulsz a haverokkal, de minél kevesebb italt és dohányt fogyasztasz, annál nagyobb az esélye, hogy még sokáig egészséges maradsz. Szóval a karantén alatt a koktélkeverés helyett inkább készíts egy banánturmixot fehérjeporral és zsírszegény tejjel. Egyébként ezt a már említett edzés miatt is fontos betartani, mert az alkohol gátolja a fehérje beépülését az izmokba és hizlal is.

Megjegyzés: Szilveszterkor azért ne feledkezzünk meg a magyar borászokról és sörfőzőkről, az évben egyszer szabad „bűnözni” és támogatni a minőségi italok készítőit.

 3. Kreatív időtöltés 

video.gif

Kezdj el valami kreatív tevékenységet! Ha van egy jobb telefonod, akkor ideje vlogolni, vagy valami speciális, akár szakmai tartalmat készíteni. Mutass újat, olyat, ami még nincs, vagy te érdekesebben, jobban tudnád a meglévőt előállítani. Ezzel még pénzt is tudsz keresni, ami szintén nem utolsó szempont. Persze nem kell mindenkinek Youtube sztárnak lenni, van más is. Kezdj el kötni, vagy valamilyen kézműves munkát végezni, és ebből is könnyen profitra tehetsz szert.

Megjegyzés: Ha Youtube karrierbe kezdesz, vigyázz, hogy ne legyen cringe a tartalmad, mielőtt feltöltöd, inkább mutasd meg a barátaidnak.

 4. Legyél a konyhád főnöke

pexels-cottonbro-3692762.jpg

Ha eddig csak a Netpincéren és más rendelős alkalmazásokon élted meg a gasztronómia varázsát, akkor itt az ideje, hogy megtanulj sütni-főzni. Ez amellett, hogy egészségesebb is, olcsóbb, mint ha rendelnél. Próbálj ki a megszokottól más ízeket, ne félj kísérletezni, gyakorlat teszi a mestert. Persze menő egy nyaralós kép az instán, de az igazi büszkeség az, amikor a karácsonyi bejgli nem reped meg.

Megjegyzés: Próbáld a konyhát az otthoni edzéshez igazítani!

5. Családozz 

sim.jpg

Ha egyetemista vagy, biztosan van olyan időszak, amikor alig látod a rokonságot. Ha már kezded elfelejteni, hogy néznek ki a szüleid, ideje kimászni az ágyból, félretenni a jegyzeteket pár órára és beszélgetni velük. Ha igazán bátor vagy, akár közös programot is szervezhetsz velük. Egy jó beszélgetés sokat tud javítani az emberi kapcsolatokon, szóval érdemes.

Megjegyzés: Ha a szülőkkel valamiben nem értesz egyet, hagyd az ok boomer kifejezést, nem célravezető.

6. Olvass

catto.gif

Olvass Reaktort, ez egyértelmű. Habár ez az oldal valóban sok jó cikket tartalmaz, a Reaktoron túl is van olvasni való, persze nem a 444.hu vagy a 24.hu. Ha igényes tartalmat akarsz olvasni, ne félj se a szépirodalomtól se pedig a kortárstól. Ha nem tudsz dönteni, kérj tanácsot ismerősöktől, biztosan lesz, aki tud valamit ajánlani. Az olvasás amellett, hogy megnyugtat, bővíti a szókincsed, és a mindennapokban is hozzájárul a színesebb élethez. Tájékozottabb leszel, és még a South Parkban is több utalást fogsz észrevenni, ami nem utolsó szempont, ha akkora rajongója vagy a sorozatnak, mint én.

Megjegyzés: ha van rá lehetőséged, járj könyvtárba a könyvekért, és kíméld a környezetet.

7. Kirándulj 

forest.jpg

Az országban mindenhol vannak természeti látványosságok, látogasd meg ezeket. Nem kell a Yellowstone-ig menni azért, hogy szép tájat láss. Elő a kulacsot, ha pedig VSCO boynak vagy girlnek érzed magad, akkor a Hydroflask és a Kanken táska is értelmet nyer végre. Szelfizésen és béna bulifelvételeken túl végre kihasználhatod a telefonod kameráját és tájképeket készíthetsz. Félretéve a popkultúrát, ismerd meg a hazai tájakat, hiszen aki a saját hazáját nem ismeri, az sosem találja meg önmagát. A természetben van időd és lehetőséged gondolkozni akár az élet nagy kérdéseiről, akár arról, hogy a Telexes Fábián Tamás mekkora bunkó.

Megjegyzés: Nem csak California zászlójában van medve, hanem a Bükkben is, szóval vigyázz. Ahogy a székely közmondás tartja: a medve nem játék.

8. Sportfogadás 

tippmix_1.gif

Ha még sosem tippmixeltél, itt az ideje! Ha követed a sportot, akkor egész jó plusz bevételre tehetsz szert. Rengeteg sportfogadó iroda áll rendelkezésre online, így lehet válogatni. Én ettől függetlenül a Tippmixprot ajánlom, hiszen hiába gyakran nem ez adja a legjobb feltételeket, könnyű a kezelése és nem utolsó szempont az sem, hogy magyar. Ha egy ezressel fogadtál egy nagyobb oddsra, akkor a legunalmasabb focimeccs is szívrohamot okozhat néha.

Megjegyzés: Ne a karácsonyi ajándékokra félretett pénzt játszd el, mert annak nem lesz jó vége. Minden hónapra legyen egy maximum kereted, és játssz felelősen!

9. Kertészkedj 

lofilofilofi.gif

Ha kertes házban élsz egyszerűbb dolgod van, mint a társasházban lakóknak. De a panelházak és a téglaépületek sem jelentenek akadályt. Növényeket tartani lehet a szobában is. Interneten rendkívül mutatós növényeket lehet kapni igényes vázával, cseréppel. Ha a tippmixen kerestél pénzt, itt a lehetőség, hogy el is költsd. Sajnos a tél miatt a kertet most nem tudod kihasználni, de tavaszra, ha lesz karantén, ha nem, tervezd meg, mit hova ültetsz.

Megjegyzés: Mielőtt növényt rendelsz, olvass utána milyen körülményeket szeret, és ha azt tudod biztosítani, akkor nyomj rá a fizetés gombra.

10. Spórolj és végezd el a feladataidat

work.gif

A legfontosabb ötlet. Ha el vagy csúszva a feladatokkal, vagy éppen a félretett pénzed arra sem elég, hogy a boltban plusz egy reklámszatyrot kérj, akkor itt a lehetőség, hogy összeszedd magad. Vigyél rendszert a mindennapokba, készíts költségvetési tervet magadnak. A karantén egy lehetőség is, hogy megerősödj nem csak testi és lelki, hanem karrier és pénzügyi értelemben is.

Megjegyzés: szatyrot boltban soha ne kérj, vigyél hátizsákot, és kíméld a környezetet ezzel is.

süti beállítások módosítása