Reaktor

Carte Blanche Budapest

Polgármesternek lenni békeidőben terhes feladat: leesik az első hó, és ha reggel 7-ig nincs minden járda eltakarítva - akkor is, ha ez az adott társasház feladata - elkezdődik a gyilkosozás, a polgármester ki akarja törni az idős nénik nyakát. De nem kell feltétlenül beleőrülni az igények teljesítésébe, az lehetetlen, na meg, Tarlós mire ment Budapest legjobb 10 évével? Megbukott! Magyarország és Budapest teljesítményének a csúcsán. Na ugye!

screen_shot_2021-03-02_at_15_25_26.png

Nem csak teljesíteni nem kell, minden vezetéssel járó felelősséget lehet csökkenteni, csak meg kell hekkelni a lakosok döntő többségének prioritását, beterelni őket a bunkerbe, mi most ostrom alatt vagyunk, és aztán következmények nélkül bármit meg lehet tenni!

Ugye most van az, hogy épp a budapesti vendéglátósok húzzák a rövidebbet, máskor meg más, ígéretek helyett valami, na meg plakátokon a Pénzügy Háború 2021-gyel boldogítva Újpest népe, erre szavaztak, biztos hiányzott, vagy a fiataloknak egyenesen újdonság!

Míg az utóbbi a 2019-es választásba volt kódolva ellenzéki városvezetés esetén (mindenért a kormány lesz a hibás, 5 év Götterdämmerung), az előbbinél már egy fokkal lustább megvalósítás: így jártál, oszt jónapot. Mutogatás nincs, nincs hova.

Egy pofon Jenny-nek, a fővárosi lakosnak. Holnapra elfelejti. Nem megy sehová.

És nem az utolsó, fővárosi, fogsz is kapni még, sokat! Miért? Mert erre adtál felhatalmazást! Nem emlékszel? Nem? Emlékezzünk:

 

Elképzelt lakossági fórum a 2019-es önkormányzati választások előtt

- Tisztelt hölgyeim és uraim, sziasztok! Én vagyok az önök ellenzéki jelöltje. Mit várnak tőlem?
- O1G!! Vesszen a csúti törpe!!!
- Ebben egyetértünk, azonban ez nem az a választás, itt nem indul Orbán Viktor. A másikon sem amúgy, nem akarok szőrszálhas...
- Orbán takarodj! Bármit csak ne ezt! El kell törölni!!!
- Ebben egyetértünk, azonban itt most a településünk következő 5 évét...
- Rabszolgaegészségügy! Jogálam! Luxenburgi ügyészség! Elég! El kell takarítani Orbánt bármi áron!!!
- Értem, ezt nem is vitatom.
- O1G!!!
- Igen, igen. Szóval, eltakarítani, bármi áron?
- Bármi áron!!!
- Bármi áron. Rendben. Szavazzanak rám!

Elég jó carte blanche, nem? A település lényegtelen, nem én mondom, a fenti szavazók, akik kicsit zavartan ébredtek október 14-én, amikor az ellenzéki jelölt nyert, de a miniszterelnök még mindig Orbán volt. De a deal az deal, kezdetét vette 5 év városvezetés a fenti szentimentumra alapozva, ahol bármire kapott felhatalmazást az ellenzék.

Na majd rájönnek, hogy mit tettek, próbált a kormánypárti kommentelő kárörömködni leginkább Budapest kapcsán, mert még nem értette, hogy Jenny gyomra milyen erős.

A politikusnak százezreket kellene fizetnie a fővárosnak, ennek ellenére nagyon úgy néz ki, hogy a "bajban lévő" főváros közreműködésével megússza a dolgot. [...] A főváros sajtóosztálya adótitokra hivatkozva nem árulta el, hogy miért nem tartottak igényt az összegre

- random hír, Budapest, 2019-2021

Akinek ennek ellenkezőjéről lenne illúziója, emlékeztetnénk, hogy az egész sztori bétatesztje Zuglóban zajlott, ahol 2014-ben elzavarták Papcsákot, akinek saját wc-je is volt (honnan tudom én ezt? Csak nem a média csinálja a politikát?). Majd zúgolódtak tovább. Egy elégedett zuglóit sem ismerek, mind panaszkodik, minden ugyanúgy szar, ha nem egyre szarabb, balfékek ülnek a tanácsházán, lopnak is, még mindig modemes internet van az utcában, ezek is kivágják a Fákat, de 2019-ben mégis duplázott az ellenzék. Hoppá! 

 

A háború, meg az a szemétláda, hazug Johnson!

Nem kell a kitaposott Harry Potter - Star Wars popkultúrális hasonlatösvénytől két bokornál távolabb menni a 2021-es fővárosi ellenzéki szavazó analógiájáért: Forrest Gump Jenny-jének egyik evolúciós lépése a 60-as évek végi polgárjogi partikellék.

Wesley, a Berkeley-ből Washingtonba érkezett SDS (wink-wink) aktivista minden abuzálást leredukál a Johnson-elnök elleni indulataira.

Jenny-nek pedig ez elég.

Apa azért bánt, mert O1G!

Jenny sok-sok pofont el fog még viselni.

Mi van azonban azokkal a szerencsésekkel, akik csak látogatóba járnak a fővárosba, ingyen parkolni? 

 

Carte Blance Hungary: még ott nem tartunk

Tagadhatatlan, hogy mindkét oldalnak megvan a maga keménymagja, ami hajlandó bármi áron csak ezt ne alapon leikszelni, az adott oldal teljesítménye/elképzeléseitől függetlenül. Ez a két tábor azonban egy szoros döntetlent tudna csak kihozni. A nyeréshez a középen álló aktív szavazók többsége kell.

A kormányoldalon is vannak évtizedes ezoterikus toposzok: Soros, migránsok, Brüsszel, NGO-k, [mumus], IMF.

Ezek közül azonban a legutolsó kivételével, ha mozgósítási szándék volt is, áldozatot nem kellett az átlagos szavazónak hozni. Hadakozás valahol a magasban, a távolban történik, szurkol akit ez boldoggá tesz, ettől még a biznisz idelent megy tovább, jön be a tőke, jönnek a pályázati pénzek, a putyini-merkeli Északi Áramlatos Német Pragmatizmus uralkodik, a többi színház.

[mumus] miatt nem emelkedik az ÁFA. 

Ez a kulcsa annak, hogy a kormánynak jelenleg is teljesítenie kell, a mutogatás luxusa a keménymagon kívül nem játszik: a pragmatikus közép ugyan csendben leikszel a Fidesz gazdaságpolitikájára, amennyiben a zsebében érzi annak előnyeit, de az első felhívásra, hogy vatikáni valutáért mondjon le a jövedelméről, hozzon áldozatokat, vagy otthon marad, vagy leikszel másra.

A fenti ügyek már 2018-ban sem hoztak kétharmadot, 2022-t sem fogják hozni. A kormánynak nincs carte blanche.

Akinek a feje fölött pedig Jenny-re van bízva a hatalom számonkérése, azt Isten óvja!

400px-insect_house.jpg

Egy változatos anyagokból készített rovarhotel, amelynek az alja sünodú. - Wikipedia

süti beállítások módosítása