Reaktor

Rod Dreher: vagy marad Orbán, vagy jön a gyermekek LMBTQ agymosása

366335_rod_dreher.jpeg

Merészet húzott Rod Dreher az American Conservative-en a minap megjelent cikkében: határozottan megvédte a nyugati, legfőképpen az amerikai értelmiségiek többségének szemében páriának számító Orbán kormányt. Méghozzá nem is akárhogyan: a kormánypárti képviselők június 10-én benyújtott, az LMBTQ propaganda ellen irányuló módosító javaslatai mellett állt ki, arra figyelmeztetve, hogy ha a Fidesz jövőre elveszíti a választásokat, Magyarországon is igen nehéz lesz megállítani a gyermekeket célzó, a melegséget és transzneműséget népszerűsítő „progresszív” agymosást.

Dreher nem ismeretlen a Reaktor olvasóinak, már többször idéztük, és eddigi legfontosabb könyve, a Szent Benedek válaszútján (The Benedict Option) meg is jelent már magyarul, és a legújabb művéről, a Ne élj hazugságban – Útmutató keresztény disszidenseknek (Live Not By Lies – A Manual for Christian Dissidents) is jelent már meg recenzió a magyar konzervatív sajtóban.

Mostani írása reakció a Reuters cikkére, amely a Kocsis Máté-Selmeczi Gabriella-féle módosítókat nemes egyszerűséggel a „2022-es választásokra készülve” meghozott, „LMBTQ-ellenes támadásnak” aposztrofálja.

Dreher szerint viszont a törvénymódosító javaslatok nagyon is helyénvalóak, és hangsúlyozza, így viselkedik egy családbarát, keresztény-konzervatív kormányzat.

De miről is van szó voltaképpen? Azok kedvéért, akik esetleg nem olvastak volna még erről, a lényeg, hogy a pedofília-ellenes törvénycsomaghoz több, a gyermekeket érintő törvény módosítási javaslatát is benyújtották a fent említett Fideszes képviselők, elsőként a gyermekek védelméről szóló 1997-es törvényét, melyben a javaslat szerint ezentúl szerepelne az, hogy [„(3) A gyermekvédelmi rendszerben az állam védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.”] illetve az, hogy az „E törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” A Fideszes javaslat ugyanezeket a kiegészítéseket tenné hozzá a gazdasági reklámtevékenységről szóló és a nemzeti köznevelésről szóló törvényekhez, valamint azt is szabályozná, mely szervezetek végezhetnek szexuális felvilágosítást az iskolákban.

Azonnal felhördülést váltott ki persze mindez a TASZ-tól a Háttér Társaságon át az Amnesty Internationalig (!) ívelő liberális-progresszív-szivárvány koalícióból. Tagjai valószínűsíthetően azonnal a nemzetközi LMBTQ lobbihoz futottak és már a világ minden fontosabb liberális sajtótermékében olvasni lehet arról, hogy a Fidesz által benyújtott törvénycsomag a koalíció szerint

„sérti (…) a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot. Ez a lépés veszélyezteti az LMBTQI fiatalok és felnőttek lelki egészségét, és megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és affirmatív támogatáshoz”.

A parlamenti képviselőkhöz címzett nyílt levelükben arra szólítják fel a honembereket (hogy stílusosan fogalmazzak…), hogy ne szavazzák meg a módosítókat, a Háttér pedig hétfőre tüntetést is szervez tiltakozásul.

Dreher szerint az LMBTQ aktivisták „mindig ezt mondják,” és persze az őket támogató liberális mainstream ilyenkor mindig előhúzza a gyűlöletbeszéd kártyát. (Na meg az oroszt, tegyük hozzá: az LMBT koalíció szerint a kormány javaslata pont olyan, mint a 2013-as orosz „melegpropaganda törvény.”) Pedig valójában az Orbán kormány csak azt akarja megakadályozni, hogy az olyan „szenny,” mint a kisgyermekeket célzó Nickelodeonos Blue’s Clues Pride Parade videó (a YouTube-on megtekinthető, érdemes belenézni…) vagy a szintén a Nickelodeonon vetített, Nina West drag queen (magyarul nőimitátor) főszereplésével készült „Pride dal” ne jelenhessen meg Magyarországon.

Rod Dreher azzal érvel, hogy Magyarország most ott tart, mint az USA kb. tíz éve. Akkor még sokan a konzervatívok közül is megengedőek voltak a homoszexuálisok jogainak kiterjesztésével kapcsolatban.  Felidézi, hogy amikor az USA Legfelsőbb Bírósága úgy döntött, a meleg párok házasodhatnak, és az olyanok, mint ő, arra figyelmeztetettek, hogy ez szélesre tárja a kaput olyan, még radikálisabb változtatások előtt, amelyek szándékáról az aktivisták nem beszélnek, akkor letorkollták őket. Pedig nagyon úgy néz ki, nekik volt igazuk. Az USA-ban, hozza fel példának, több államban hoztak már olyan törvényeket, amelyek kötelezik az egészségbiztosítókat és az egészségügyi intézményeket, hogy kiskorúak esetén nemátalakító vagy „nemi identitást támogató” eljárásokat a szülők tudta és beleegyezése nélkül végezzenek el. Azaz egy 13 éves gyermek akár a melleit is eltávolíttathatja a szülei vagy, egyes esetekben, akár az adófizetők pénzén, úgy, hogy a szülei erről nem tudnak!

Dreher szerint valójában hálát kell adni Istennek, hogy vannak olyan kormányok, mint a magyar, és felhívja a figyelmet, hogy

„a magyar választók biztosak lehetnek benne, hogy egy, valószínűleg a balos, LMBT-párti budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely vezetésével megalakulandó kormány kitárná az ajtót a gender-radikalizmus előtt, és ezt az ajtót nagyon, nagyon nehéz lenne visszazárni.”

A szerző arra is kitér, több, az Orbán kormányt bíráló magyar értelmiségivel beszélgetett már magyarországi tartózkodása során, akik elsősorban azt hozták fel a kormány bírálatául, hogy nagyfokú korrupciót honosított meg. Nincs kellő információja ahhoz, hogy eldöntse, jogos-e ez a kritika, jegyzi meg, hozzátéve, a korrupció helytelen és káros, és aláássa az emberek bizalmát a kormányokban. Csakhogy, teszi hozzá, a korrupció törvényekkel és következetes gyakorlatokkal orvosolható, és egy olyan rossz, amelyről senki sem állítja, hogy morálisan helyes volna. Nem úgy, mint a gender ideológiáról, amely „groteszk módon abnormális, és tönkreteszi a családokat és a társadalmat.” Mégis azt állítják róla, hogy erkölcsileg helyes, „ami a korrupció, a romlás egy sokkal rosszabb fajtája.  A magyaroknak tisztában kell lenniük azzal, hogy ha ez a vírus egyszer gyökeret ver az országukban, akkor nem fognak tudni tőle egykönnyen megszabadulni.” A magyarok, jelenti ki végül, szerencsések, hogy olyan kormányuk van, amelyik megvédi a gyermekeket ettől a fajta romlástól, „még ha a nyugati elitek gyűlölik is ezért.”

süti beállítások módosítása