Reaktor

Még az ingatlanpiac is beleremegett a magyar focibravúrba

20210623nemetorszag--magyarorszag-foci-eb83.jpeg

Nem mindennapi eseményt követhettünk figyelemmel múlt szerdán. A Németország - Magyarország EB mérkőzés lázban tartotta a nemzetet, ami az ingatlanok iránti érdeklődésre is hatással volt az ingatlan.com legújabb elemzése szerint. A meccs ideje alatt az oldal látogatószáma ugyanis jelentősen visszaesett az előző hét ugyanazon időszakához képest. A férfiaknál 30%-al, míg a nőknél 20%-al csökkent az ingatlanok iránti érdeklődés ebben az idősávban, ami egy ilyen jelentőségű sporteseménynél nem meglepő.

 Ha Magyarország tétmérkőzést játszik, vagy egy magyar sportoló nagy verseny előtt áll, akkor általában az egész nemzet egy emberként szurkol. Nem volt ez másként az idei EB során sem: a teraszok megteltek, és a szurkolóktól volt hangos az ország, így érthetően kevesebb figyelem fordult ez idő alatt az ingatlan keresésre. A többi magyar érdekeltségű EB selejtező mérkőzés napján - például a Magyarország - Franciaország meccs ideje alatt - is csökkenő adatokat lehetett megfigyelni, de a sorsdöntő Németország elleni összecsapás még látványosabb visszaesést mutatott.

va_ltoza_s.png

Az ingatlan.com által közölt statisztikák szerint, a meccs napján összesen 239 ezer látogató böngészett az oldalon, akik 2,4 millió letöltött oldalt generáltak. Ezzel szemben az egy héttel azelőtti nap statisztikái 242 ezer látogatót, és 2,55 millió letöltést mutattak. A különbség szembetűnő, és csak a focimeccs idején történő csökkenéssel magyarázható. 

A statisztikák alapján alig volt különbség a férfiak és a nők meccsi iránti érdeklődésében, ugyanis a nemek szerinti lebontásban csupán 10%-nyi eltérés volt az oldal férfi és női böngészőinek visszaesésében. Látható tehát, hogy a döntetlennel végződő bravúros mérkőzés még az ingatlanpiacra is hatással volt. Bár Magyarországnak sajnos nem sikerült a továbbjutás, az a 90 perc megérte a szurkolást.

 

 

 

süti beállítások módosítása