Reaktor

2022 legjobb sorozatai, amit mindenképp látni kell az újévben

only-murders-in-the-building-review-staffel-1_01.jpg

Bár 2022-től már bőven elköszönhettünk, azért még nem kell teljesen elengedni az óévet, főleg TV szempontból nem. Rengeteg izgalmas sorozat kezdődött – és folytatódott – tavaly, mi pedig most ezekből szemezgettünk a legnagyobb kedvencek Top 5-ös listájához. Dráma, rejtély, komédia... vagy akár mindhárom egyben: lássuk melyik sorozatok kaptak helyet az idei visszatekintésben!

 

Only Murders in the Building

Az „Only Murders in the Building” egy nem akármilyen második évaddal érkezett a Disney+ kínálatába. Ez a sorozat abszolút kihagyhatatlan: napjaink egyik legegyedibb, és legszórakoztatóbb alkotása, ami egy abszolút váratlan főszereplő hármas barátságával kezdődik, és rejtélyes gyilkosságokkal folytatódik. A Selena Gomez, Steve Martin és Martin Short által megformált trió parádésan hozza az elvárásokat, és annál még jóval többet. Poénokból nem lesz hiány, az írók pedig gondoskodtak róla, hogy ne lehessen abbahagyni...

301640597copy-640x360.jpg

 

The Bear

Az internet népe egyenesen odáig van a „The Bear” című sorozatért és főszereplőjéért Jeremy Allen White-ért – jó okkal. A családja szerény olasz marhahúsos szendvicsboltját öröklő fine-dining séf csupán a létezésével felhívja magára a figyelmet. A pimasz, viharos és a húsok iránt nagyon szenvedélyes Carmy (White) minden erejével igyekszik megmenteni a kudarcot vallott lecsúszó éttermet, miközben olyan érzése van a nézőnek mintha ő maga is a történet részese lenne. Nem véletlen tehát, hogy a népszerű Rotten Tomatoes weboldal éves listáján is az legmagasabbra értékelt sorozatként könyvelték el. Abszolút kötelező „olvasmány”!

 

scale-2.jpeg

 

A Sárkányok Háza

A Sárkányok Háza egyértelműen eloszlatta az aggodalmakat afelől, hogy a Trónok harca lezárásával véget ért a televíziózás egyik legizgalmasabb szakasza. Az év egyik legnépszerűbb fejezeteként, nagy lendülettel érkezett az előzménysorozat, világszerte újra fellángolva a George R. R. Martin fantáziavilága iránti lelkesedést, és magával hozta a megszokott látványvilágot, a drámát, és persze a mémeket. A sorozat apró emlékeztetőként is szolgálhat, hogy még napjaink egyre nagyobb megosztottságban is, a tűzokádó vadállatok még mindig összehoznak minket. :)

sarkanyok-haza-premier-datumot-es-uj-kepeket-kapott-a-tronok-harca-elozmeny-sorozata.jpg

 

The Dropout

Amanda Seyfried szerint az Elizabeth Holmes alakítása volt „élete legnehezebb szerepe”, de kemény munkája meghozta gyümölcsét. A The Dropout-ban elképesztően hitelesen ábrázolja a kegyvesztett Theranos-alapítót - serdülőkorától egészen a Szilícium-völgyi csodagyerekként való felemelkedéséig, a „kamu” -biotech-üzlete leleplezéséig, majd bukásáig. Elizabeth Meriwether sorozata nem csupán egy lebilincselő saga, hanem egy (kegyetlenül) igaz történeten alapuló mű melyből kiderül, hogyan manipulált egy vakon ambiciózus fiatal nő egy egész iparágat, aki kétségbeesetten hitt neki – vagy akart hinni neki - és közben történetesen saját magát húzta be a csapdába.

scale.jpeg

 

Wednesday

A nosztalgiázások és remake-ek korában a „Wednesday” című sorozat kezdetben kicsit kilógott a sorból, hiszen nagyon sokat újított a klasszikus Adams-family történetén. Szerencsére a Netflixen elérhető Tim Burton adaptáció, vizuálisan lenyűgöző, tökéletesen hátborzongató, és nagyszerű kombinációja a régi megszokott dolgoknak – egy kis modern csavarral. A sorozat középpontjában a főszereplő Wednesday Addams új iskolájában, a Nevermore Academyben és a környező Jericho városában történt titokzatos halálesetek állnak. Miközben Wednesday azon dolgozik, hogy feltárja a helyzetet, az őt alakító Jenna Ortega színésznő valahogy könnyedén varázslatossá teszi a karakter végzetes és komor attitűdjét. De hogy mi is a legparább az egészben? A sztori, a karakterek és az egész sorozat annyira jó, hogy egy pillanat alatt „felfalja” az ember, a folytatásra pedig várhatunk 2024-ig...

wednesday_968993.png

 

 

süti beállítások módosítása