Reaktor

,,Színház az egész világ" - avagy 3 musical, amit látni kell

pexels-donald-tong-109669.jpg

Most, hogy igazán beütött a hideg és senki nem akar hosszú időt a természetben tölteni, tökéletes program beülni a színházba és egy musicallel szórakoztatni magunkat. Igyekeztünk különböző hangulatú darabokat hozni, hogy mindenki megtalálja azt, amihez éppen kedve van.

 

179a02587.jpg(kép forrása: https://atrium.hu/eloadasok/az-orult-nok-ketrece)

Az Őrült Nők Ketrece 

,,Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt."

Az alapsztori szerint: van egy meleg pár, akik élik az életüket, amíg be nem toppan a fiúk, hogy beleszeretett  a Tiszta Haza Mozgalom (értsd: Jobbik) egyik képviselőjének lányába és el kellene játszani, hogy ők egy normális család.

Amellett, hogy a cél egyértelműen az, hogy árnyalja az LMBTQ társadalom megértését, az Alföldi Róbert által rendezett darab ezt a célt nagyon okos eszközökkel éri el. Meghagyja a musical műfaj könnyedségét és szórakoztató jellegét, mégis eléri a célját. Okosan és ízlésesen egyensúlyozik a komikum és a lényegi üzenet átadása között.

Ha pedig másért nem is, Stohl András játéka miatt már megéri beülni a darabra.

valahol-europaban-zenei-alappal-original-177163.jpg(kép forrása: https://www.jegy.hu/program/valahol-europaban-zenei-alappal-128345)

Valahol Európában

,,A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? "

Nos, igen. Ez nem az a musical, ahol a szereplők csilivili ruhában énekelgetnek és táncolnak két felvonáson keresztül. Ez a musical a háború miatt elárvult gyerekek túléléséről szól. A jelenlegi háború, a történet és a valóság közötti elképesztő párhuzam egy egészen más, plusz felhangot is ad ennek a darabnak.

Az elképesztő dalok -melyek Dés László zsenialitását bizonyítják- lenyűgöző hangulatot adnak a történetnek és egészen biztosan hazaérve újra és újra meghallgatjuk őket.

Megható és szívszorító darab.

index-mammamia_exact1600w.jpg(kép forrása: https://madachszinhaz.hu/szindarab/mamma-mia)

Mamma Mia

,,Napfényben fürdő görög sziget. Mindent körbeölelő csillogó türkiz tenger. Hangulatos tavernák, ínycsiklandó étkek, mavrodaphne… Egyszerűen idilli - tökéletes felkeresni, ott időzni, visszatérni – s persze élni."

Na ez az a musical, ami 2 órányi tömény bulit ígér - és ad is. 

A történetet gondolom senkinek sem kell bemutatni: Sophie, az esküvője előtt szeretné megkeresni édesapját, akit egész életében nem ismert. A probléma ott kezdődik, hogy Donna, édesanyja naplóiból az esetleges apukák számát háromra tudja szűkíteni és mind a három férfit meghívja az esküvőjére.

Ezt ölelik körbe a kedvenc ABBA slágereink és a látványos jelmezek. Ez a tökéletes darab annak, aki tényleg csak kikapcsolódásra vágyik, de felkészült egy brutális dallamtapadásra.

süti beállítások módosítása