Reaktor

Célkeresztben a Körkörös Gazdaság: Magyarország Stratégiai Lépései és Célok a Fenntartható Jövőért

 

istock-539847832.jpg

Magyarország körforgásos gazdasági stratégiája és cselekvési terve előtt álló lehetőségekről és célkitűzésekről szóló jelentés bemutatására került sor a "Technikai segítségnyújtás Magyarország körforgásos gazdasági stratégiájának és cselekvési tervének kidolgozásához" című zárókonferencián.

A technikai segítségnyújtás az EU-s pályázati rendszerben olyan támogatási forma, amely segíti és támogatja a pályázókat és kedvezményezetteket a pályázatok előkészítésében, benyújtásában és megvalósításában. Az Európai Unió számos programot és alapot kínál, amelyek célja a különböző területek fejlesztése, és ezekre a pályázók különböző projekteket vagy kezdeményezéseket nyújthatnak be.

A technikai segítségnyújtás lehetőséget biztosít a pályázóknak, hogy megfelelően előkészítsék és kidolgozzák a pályázati anyagokat, beleértve a projektleírást, költségvetést és egyéb szükséges dokumentumokat. Ez magában foglalhatja szakmai tanácsadást, kapacitásépítést, képzéseket, tájékoztató anyagokat és példákat a sikeres pályázatokról.

A technikai segítségnyújtás fontos szerepet játszik a pályázók támogatásában, különösen azok számára, akik kevésbé tapasztaltak a pályázatok benyújtásában vagy akiknek korlátozott erőforrásaik vannak a pályázatok kidolgozására. A segítségnyújtás célja, hogy növelje a pályázati sikerességet és hozzájáruljon a fenntartható fejlődést elősegítő projektek megvalósításához az Európai Unió területén.

Az OECD munkatársainak közreműködésével létrejött Nemzeti Körforgásos Gazdasági Stratégia a biomassza- és élelmiszeripar, az építőipar és a műanyag ipar területére összpontosít, mint a legfőbb prioritási területekre. A számszerűsített célok és céldátumok segítenek Magyarországnak elérni a körforgásos gazdaságra való átállás céljait, beleértve az anyagfelhasználás korlátozását, az anyagkörforgás lezárását és a körforgásos gazdasággal összefüggő munkahelyek számának növelését. Az úttörő kezdeményezések, például az ételmentő alkalmazás és a fenntartható fejlődést elősegítő projektek, biztató lépéseket jelentenek a körforgásos gazdaság megvalósításához. A jelentésben kifejtett stratégiai lépések reményt keltő jövőképet festenek Magyarország számára, amely hozzájárulhat a fenntartható és erőforrás-hatékony gazdasági modell megvalósításához a következő években és évtizedekben.



Reaktor

Facebook

süti beállítások módosítása