Reaktor

A Harry Potter univerzum legújabb őrülete - Itt a Hogwarts Legacy

egs_hogwartslegacy_avalanchesoftware_s1_2560x1440-2baf3188eb3c1aa248bcc1af6a927b7e.jpeg

A Harry Potter könyv- és filmsorozat az elmúlt évtizedek során hatalmas rajongótáborra tett szert világszerte. Az írónő, J.K. Rowling egy teljesen egyedi és különleges elvarázsolt világot alkotott, melynek középpontjában a Roxfort (eredeti nyelven Hogwarts) varázsló és boszorkányképző szakiskolája áll. A rajongók már régóta suttogtak egy olyan videojátékról, melyben a saját bőrükön tapasztjuk meg, milyen lehet a Roxfort falai között élni, de szerencsére már nem kell találgatni. Megérkezett a Hogwarts Legacy, mely egy új korszakot nyit a Harry Potter filmek, és játékok történetében.

Az új sikersztori a Portkey Games fejlesztői és a Warner Brothers közös munkájának gyümölcseként jött létre. Történetünk a Harry Potter univerzumban játszódik, és lehetőséget ad arra, hogy a játékosok saját karaktert készítsenek, küldetéseket és rejtélyeket oldjanak meg, vagy akár csak felfedezzék a Roxfortot és környékét. Megismerkedhetünk a varázslók és boszorkányok világának minden apró részletével, varázsigéket és új főzeteket is tanulhatunk, barátokat szerethetünk, de akár seprűn is körbe repülhetjük az iskolát.   

A játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy kiválasszák, melyik házba szeretnének tartozni, és ennek függvényében alakul a kapcsolatuk a többi diákkal és tanárral. A Griffendél, Hugrabug, Hollóhát és Mardekár házak mind speciális küldetésekkel rendelkeznek, így a választásunk nagyon lényeges a játék további kimenetelére. A játék lehetőséget ad 5 különböző karakter választására, így, ha kedvünk tartja akár az összes ház küldetéseit is végig játszhatjuk. A történet során a játékosok döntéseikkel befolyásolhatják az események kimenetelét, például mi választhatjuk ki milyen reakciót váltson ki egy bizonyos történés a karakterünknél, ez az apró döntés pedig aztán hatalmas következményekkel járhat.

Bár a Harry Potter alkotói már próbálkoztak videójáték formátummal, ami egyébként egész sikeres volt, ez mégsem hasonlítható össze a Hogwarts Legacy világával. A grafika és az élethű, varázslatos képi világ abszolút magával ragadó, és még azok számára is élménnyé válhat, akik alapvetően nem kedvelik a videójátékokat. A küldetések izgalmasak, és a történet egy teljesen egyedi, jóval Harry Potter kora előtti időszakba kalauzol el minket.

 

Ami sokak számára problémás lehet, az a játék elérhetősége bizonyos platformokon. A Hogwarts Legacy ugyanis jelenleg csak PC, és új generációs konzolok felhasználói számára elérhető, méghozzá elég borsos áron. A Nintendo játékosainak például több hónapot kell várniuk a megjelenést követőek, hogy akár csak egy pillantást vethessenek a térképre vagy a karakterekre.

 

És hogy mennyi az annyi? Valóban... egy ilyen minőségű, és népszerűségű játékért bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni. A Hogwarts Legacy legolcsóbb verziója jelenleg 23,000 forintba kerül, de ha a sötét varázslók számára különleges „deluxe” csomagot választjuk akkor akár 30,000 fölé is rúghat ez az összeg. Bár ez valóban nem kevés, a játék korunk egyik legjobbja, a technika abszolút győzelmeként is felfogható, így aki megteheti, és érdeklődik iránta, annak mindenképp csak ajánlani tudom! Seprűre fel!

süti beállítások módosítása