Reaktor

Mi kerüljön idén a strandtáskába? - 7 dolog ami nélkül el se induljunk!

csm_hohwachter_bucht_buch_am_strand_lesen_strandurlaub_3b015ff095.jpg

A nyári hónapok egyik közönség-kedvenc időtöltése a strandolás, főleg az ilyen szuper meleg napokon. Hogy a strandolásunk zavartalanul és kellemesen teljen, érdemes előre felkészülni, és odafigyelni arra, hogy mit pakolunk a strandtáskánkba, hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor egy fontos tétel kimarad, és a barátoktól kell kéregetni egész nap, vagy a méregdrága ajándékboltba szaladni és dupla, vagy akár tripla áron megvásárolni azokat. Íme néhány tipp, hogy mit érdemes magunkkal vinni a „balcsis” hétvégékre, hogy stressz mentesen teljenek napjaink!

 

Törölköző

Az első és legfontosabb dolog, ami annyira alap, hogy méltán gondolhatnánk: ki az akit emlékeztetni kell, hogy törölközővel menjen a strandra? A válasz kényelmetlen emlékekkel jár, hiszen én már valóban indultam el törcsi nélkül fürdőzni, aminek eredménye egy több ezer forintos, rossz minőségű, ajándékboltos törölköző lett, melyet szinte azóta sem használtunk. Válasszunk egy nagyobb méretű puha törölközőt, amelyen kényelmesen elférünk, illetve ha nagyobb társasággal megyünk, akkor akár érdemes több darabot is vinni a napozáshoz.

 

Naptej

A naptej szintén a legfontosabb dolgok közé tartozik, hiszen 2023-ban már mindenki tudja a megfelelő napvédelem szabályait. Válasszunk magas faktorszámú naptejet – 50 faktorossal nem járhatunk rosszul – és azt legalább óránként próbáljuk frissíteni. Az egyik kedvenc termékeim a spray kiszerelésű naptejek, amiket akár elkenés nélkül is tudunk használni. Ne feledjük bekenni magunkat legalább 30 perccel a fürdés előtt, hiszen a percekkel korábban, gyorsan felpacsmagolt krém az épp olyan hamar fog lejönni rólunk a vízben.

 

Ivóvíz

Az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztás szintén a top strandos tippek egyike, hiszen hidratálni nagyon fontos, a strandos büfék árai pedig akár horrorfilmbe is beleillenének. Érdemes egy nagyobb palackkal elindulni reggel, amit aztán az ivóvizes csapokból fel tudunk tölteni amikor csak szeretnénk. Ha van hőtartó termoszunk, akkor akár jégkockákkal is feltölthetjük azt indulás előtt és így egész nap hűs marad az italunk.

 

Napszemüveg és sapka/úszósapka

A napszemüveg és a sapka/úszósapka fontosak, hogy megvédjék a szemünket és a fejbőrünket a napsugarak káros hatásaitól. (Hiszen ugyan ki szeretne vörös, hámló fejbőrt?) Fontos azonban olyan kiegészítőket választani melyek UV védelemmel vannak felruházva, illetve a szemellenzők és sapkák közül is csak olyanra essen a választásunk, ami teljes egészében eltakarja fejbőrünk.  

 

Nasi

A strandos napok során mindig eljön a pillanat amikor nagy döntés előtt állunk: beállunk a strandbüfés sorba – kockáztatva ezzel egy kisebb anyagi csődöt – vagy sem? Bármi is legyen a válaszunk, érdemes alternatív opciókkal készülni, főleg, ha gyerekekkel megyünk a vízpartra. Vigyünk magunkkal egészséges, könnyen emészthető ételeket, mint például gyümölcsöt, zöldséget, szendvicseket és egyéb nassolni valókat pl. kisperecet, ropit, kekszet stb.

 

Kis pénztárca

Bár ez is alapnak hangzik, mégis sokan direkt nem viszik magukkal értékeiket a strandra, hiszen a lopás sajnos nem számít ritkaságnak, viszont amikor meg fizetni kellene, akkor meg nem készültek elég pénzzel. Alternatív megoldásként használhatunk egy kisebb, vízálló pénztárcát, amelyben csak az abszolút alap dolgok vannak, mint személyi igazolvány és egy bankkártya. Így, ha mégis áldozatai lennénk a strandi lopásnak, akkor minimális veszteséggel kerülhetünk ki a helyzetből, hiszen a tolvaj legalább nem az összes iratunkkal lép meg, és a kártyát is le tudjuk tiltani azonnal.

 

Személyes higiéniás termékek

A strandra menetelés előtt érdemes felkészülni a személyes higiéniára is. Vigyünk magunkkal tusfürdőt, sampont és balzsamot is - olyan kiszerelésben, amely könnyedén elfér a strandtáskában. Általában a strandok többségében csak néhány kisebb kültéri zuhanyzó áll rendelkezésre, amelyben vagy nincs szappan, vagy rosszabb minőségű – millió az egyben alapú – folyékony gél áll rendelkezésre. Akár tónál, vagy klóros medencénél töltjük a napot, minden esetben nagyon fontos egy alapos zuhanyzás!

 

Természetesen az egyéni igényektől és szokásoktól is függ, hogy mi kerül bele a strandtáskába, de szerintem ez a 7 kategória strandolós napok alapja. A lényeg az, hogy előre felkészüljünk és odafigyeljünk arra, hogy minden – extra fontos - dologgal felvértezve induljunk a strandra: a többi már csak a kényelmi faktort emeli. Ha kíváncsiak vagytok mi az a 7 további kedvenc – és nem mindennapi - dolog ami ezerszer jobbá teszi a strandos napokat, akkor tartsatok velünk következő cikkeinkben is! Addig is, jó strandolást! 

süti beállítások módosítása