Reaktor

Mit pakoljunk a koliba? - Utolsó pillanatos pakoló lista iskolakezdéshez

 

istockphoto-1414156193-612x612.jpg

 

Az egyetemre való felkészülés izgalmas időszak a friss hallgatók számára. Új barátokkal ismerkedhetnek meg, és megkezdhetik önálló életüket az egyetemi koleszban vagy albérletben. Az iskolakezdés előtt azonban fontos még egyszer utoljára átnézni a bevásárlólistát, hogy minden szükséges dolgot beszerezzünk az új életszakaszra. A költözködésen a többség már túl van szeptember első heteiben, néhányan azonban még mindig keresik az új otthont.

Cikkünkben összegyűjtöttünk egy utolsó pillanatos bevásárlólistát azoknak az egyetemistáknak, akik most kezdik meg az egyetemi éveiket, esetleg új helyen folytatják tanulmányaikat. Reméljük listánk segít, hogy még időben – nem a zh-hét és a csoportmunkák közben rohangálva – sikerüljön beszerezni minden szükséges dolgot, ezzel könnyebbé téve az egyetemre történő átmenetet.

  • Konyhai eszközök: Az otthoni/kolis környezetben való főzéshez és étkezéshez számos alapvető konyhai eszközre lesz szükség, de első körben elég az abszolút minimumot megvásárolni. Ez magában foglalja az evőeszközöket, tányérokat, poharakat, egy serpenyőt, edényeket, és egy vágódeszkát.

 

  • Háztartási eszközök: Ahhoz, hogy otthonunk – akár átmeneti, akár hosszútávú - rendezett és tiszta legyen, szükség lesz néhány alapvető háztartási eszközre. Seprű, lapát, törlőkendők, mosogatószer, mosószer, öblítő, wc-papír és szemeteszsákok mind fontosak a tisztaság fenntartásához. Érdemes ezeket közösen megvásárolni a lakótársakkal, hiszen nem kell egy lakásba 4 darab mindenből.

 

  • Ágynemű: Az kollégiumi vagy albérleti szobákban az egyik legfontosabb dolog a megfelelő ágynemű és takaró. Javasolt beszerezni legalább két garnitúra ágyneműhuzatot, párnákat és takarót, hogy mindig legyen tartalék a mosás és a cserélgetés során. Költözés előtt mindenképp fontos kideríteni az ágy méretét, hogy nehogy rossz méretű lepedőt vásároljunk.

istockphoto-1217193638-612x612.jpg

  • Higiéniai cikkek: A személyes higiénia mindenek felett áll – még a bulis hetek során is! – ezért tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, borotvát, papírtörlőt és szappant mindenképp pakoljunk a bőröndbe.

 

  • Tárolók: Érdemes beszerezni néhány élelmiszer és ruhatároló dobozt, műanyag fóliát, háztartási fóliát és zacskókat. Ezek nagyon hasznosak lehetnek, amikor az otthonról hozott töltött káposztát szeretnénk minél tovább eltárolni a hűtőben, vagy akár ha szeretnénk elkülöníteni a zoknikat a nadrágoktól.

 

  • Iroda- és tanulószer: Ahhoz, hogy az egyetemi tanulmányokhoz felkészültek legyünk, szükség lesz iroda- és tanulószerekre Tollak, ceruzák, noteszek, füzetek, mappák, olló mind fontos alapok. Egy kis tanulósarok kialakítása nagyon fontos a kényelmes tanuláshoz, így egy kislámpát is érdemes beszerezni, ha a szobában nincs.

 

  • Elektronikai eszközök: Az egyetemi évek során számos elektronikai eszközre szükség l Egy megbízható számítógép, fülhallgató, nyomtató, hosszabbító és töltők - ezek mind olyan eszközök, amelyek megkönnyítik az egyetemi munkát.

 

  • Konyhai alapanyagok: A főzéshez érdemes beszerezni néhány alapvető konyhai alapanyagot is. Gondoljunk például olajra, cukorra, sóra, tésztára, konzervekre és bármilyen más alapanyagra, amelyet rendszeresen használunk a konyhában. A fagyasztott és instant ételek az egyetemisták legjobb barátai!

 

  • Egyéb: Ne felejtsünk el gondolni egyéb szükséges dolgainkra Sportoláshoz szükséges felszerelés, ruhafogasok, vasaló és vasalódeszka mind olyan személyes tárgyak, amik hozzájárulnak az otthonosság érzéséhez.

Természetesen mindenki egyéni igényeinek és preferenciáinak megfelelően is személyre szabhatja listánkat, de reméljük egy kicsit segítettünk a nagy pakolások, költözések közepette. Sikeres iskolakezdéstés kívánunk!

 

süti beállítások módosítása