Reaktor

Az új korszak küszöbén: Cserélhető lesz az akkumulátorod!

Free photo smartphone charging via cable in a car

Az EU legújabb jogszabályai nemcsak a technológiai ipar, de a felhasználók számára is új korszakot nyitnak. Nézzük meg közelebbről, mit is hoznak ezek az újítások!

Mobiltelefonok és akkumulátorok:

Mindenki átélte már azt a pillanatot, amikor a kedvenc mobilja akkumulátora nem bírja tovább, és a cseréje vagy túl költséges, vagy egyenesen lehetetlen. 2027-től azonban az EU szabályozása értelmében a gyártóknak olyan készülékeket kell létrehozniuk, amelyeknél az akkumulátor cseréje egyszerűbbé válik.

Előnyök a fogyasztók számára:

  • Költséghatékonyság: Nem kell új telefont venni, csak mert az akkumulátor nem működik tökéletesen.
  • Környezettudatosság: Kisebb az elektronikai hulladék mennyisége, ami a környezetvédelem szempontjából is lényeges.
  • Hosszabb élettartam: A készülékek élettartama meghosszabbodik, csökkentve az új termékek iránti igényt.

Free photo business hand with mobile phone .
Transzparencia a fogyasztók számára:

Az új szabályozás másik érdekes eleme a teljes transzparencia. A mobilgyártóknak jövőben QR kódokon keresztül részletes információt kell biztosítaniuk az akkumulátorokról. Ez lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy jobban informált döntéseket hozzanak.

Környezeti hatások és az EU célkitűzései:

Az EU a felhasználók segítésén túl egyéb célokat is kitűzött. Az új szabályokkal az akkumulátoroknak fenntarthatóbbnak és környezetbarátabbnak kell lenniük, csökkentve ezzel az ökológiai lábnyomukat.

Összességében az új szabályozások az EU elkötelezettségét mutatják a fenntartható technológiai fejlődés és a fogyasztói jogok védelme terén. A változások nemcsak a fogyasztók, de a környezet számára is előnyösek lesznek. A jogszabály azonban csak 2027-től lép érvénybe.

Addig is néhány tipp az endesa blogról, hogyan növeld telefonod akkumulátorának az élettartamát:

  • Eredeti töltő használata: Mindig használj gyári töltőt, vagy minőségi utángyártottat! Az egyes gyártók eltérő szabványokat alkalmaznak. Ha nem az eredeti töltőt használod, az akkumulátorod nem töltődik megfelelően.
  • Ne merítsd le teljesen, de 100%-ra se töltsd fel rendszeresen: Ha az akkumulátort 80% felett töltenéd, károsítod azt. Ha 20% alá engeded, az is terheli az akkumulátort. Ideálisan 20% és 80% között tartsd az akkutöltöttséget. Sok iOS 13-as rendszerű telefonban már van erre egy mesterséges intelligencia, de más rendszereken is vannak alkalmazások erre a célra.
  • Vigyázat a túlmelegedéssel: A legideálisabb töltési hőmérséklet 16º és 22º C között van. Kerüld a közvetlen napfénynek és hőforrásoknak való kitett töltést.
  • Tartsd tisztán a telefonod: A töltés hatékonyabb, ha az akkumulátor és a töltő csatlakozói tiszták.
  • Hosszabb tárolás esetén 50%-os töltöttség: Ha huzamosabb ideig nem használod a telefonod, 50%-os töltöttségnél tárold.
  • Használj power bankot, ha nagyon merülőben vagy és nincs lehetőséged hálózatról tölteni.

Free photo a woman holds a power bank and a phone in her hands

Power Bank, az alacsony töltöttség megoldása:

 

A power bank elengedhetetlen kiegészítő azok számára, akik sokat vannak úton vagy helyeken, ahol nincs lehetőségük az eszközeik feltöltésére. Segítségükkel nem kell aggódnunk, hogy lemerül az akkumulátor a legrosszabb pillanatban, legyen szó fontos hívásról, navigációs alkalmazás használatáról vagy akár zenehallgatásról. Egy jól választott kapacitású power bankkal napokig is eltarthatunk töltés nélkül, így az utazások, kirándulások vagy hosszabb munkanapok során is megbízhatóan működő eszközökre számíthatunk. 

Két költséghatékony, de jó külső akkumulátort ajánlok, mind a kettő Xiaomi márkájú:

XIAOMI Redmi Power Bank 10000mAh

6400 Ft-ba kerül ezen az oldalon.

XIAOMI Redmi Power Bank 10000mAh fekete

 Xiaomi Redmi Power Bank 20000mAh

11000 Ft-ba kerül és itt tudod megvásárolni.

Xiaomi Redmi Power Bank 20000mAh fekete (PB200LZM / VXN4304GL)

képek: https://www.freepik.com, https://ipon.hu/, https://aqua.hu/

 

 

süti beállítások módosítása