Reaktor

Magyar versenyző is volt MrBeast világ versenyén

 

mr_1.jpg

MrBeast, amerikai tartalomgyártót már lassan senkinek se kell bemutatni, a Squid game sorozatból ismert játékok megvalósítója, a rengeteg pénz, amit videóiban kioszt és a figyelemfelkeltő ötletek, gerilla marketingek tették híressé az influenszert.

Az egyik legutóbbi videójában pedig különböző játékokon keresztül mérette meg a világ országait, amely videóban,

minden országból 1 játékos képviselte a saját országát és küzdött a 250.000 dollárért, ami körülbelül 85 millió forintnak felel meg. 

Az első feladat egy nehezített gátfutás volt, amit időre kellett megoldaniuk a versenyzőknek és aki nem ért át a végső vonalon időre, az elbúcsúzhatott a nyereménytől és a több milliós nézőszámot generáló videótól.

mr_2.jpg

Magyarországról is érkezett egy játékos, amit nem a sokszínű káromkodás, betyáros viselkedés, pödört bajuszos arc és matyó hímzéses gúnya miatt ismerhettünk fel, hanem a legelső feladat után kiesett országok közül következtethettünk.

mr_3.jpg

Az első játék alatt a résztvevő országok több mint fele esett ki, amelyeket a térkép pirossal jelez. A második játékra így már csupán 97 ország jutott tovább.

mr_4.png

A közelített képen jól kirajzolódnak Európa országai, amelyek közül Ausztria, Szlovákia és Magyarország se tudta folytatni a játékot az első kör után és sajnos a magyar versenyzőt nem is mutatta közelről a felvétel,

így csak találgatni lehet, hogy ki lehet az a rejtélyes honfitárs, aki képviselte hazánkat.

A térképről azonban pár érdekes geopolitikai kérdés is kiderül, mint például, hogy

MrBeast elismeri Krím-félsziget annektálását, hiszen a játékban kiesett Ukrajnához nincs csatolva a 2014-ben annektált Krím-félsziget.

Ezenkívül a Kínaiaktól még nem feltételen kell az amerikai influenszernek bocsánatot kérnie, mint John Cena-nak. Hiszen a sors kegyes volt és vagy pont már az első körben kiesett mind a két ország vagy eleve egy országnak tekinti a videós Kínát és Taiwant; derült ki a közelített képről.

mr_5.png

Diplomáciai bonyodalmakat szerencsére még nem okozott ez az ártatlan videó és reméljük továbbra is mindenki a játékra tud fókuszálni, de meglepő módon, nem érkezett geopolitikai visszhang a videóra.

A többi versenyszám változatos volt és nem a megszokott olimpiai atlétikai számok voltak. Többek között a versenyzőknek vívniuk kellett egymás ellen egy nagy szivacsmedence fölött, de egy rendkívül kreatív feladat is volt, ahol egy íjjal kellett eltalálni egy céltáblát, olyan nehezítéssel, hogy attól függött, hogy milyen messze lesz a céltábla az adott ország játékosától a lövészet során, hogy a többi ország mennyire szerette volna megnehezíteni a versenyző dolgát. Így a nehezítéseket főleg azok az országok kapták, amelyek kimagasló teljesítményt nyújtottak az előző körökben.

Érdekes lett volna látni az orosz, kínai és egyéb országok szavazatát, hogy mégis mennyire vannak rossz megítélés alatt a nemzetközi közbeszédben, de MrBeast ezt is kihagyta a videóból.

A verseny döntője végül a Szlovén és a Líbiai versenyző között zajlott, amelyet a Líbiai versenyzőnek sikerült megnyernie, így ő vitte haza a nyereményt és véste bele országa nevét az internet végtelen emlékezetének másodpercenként inflálódó történelmébe.

mr_6.png

A nemzetek harca sportokon keresztül egy ideje visszatérő téma a média iparban, de eddig televízió képernyőre csak a Játék határok nélkül című műsor került, ahol akadálypályákon kellett megküzdeniük a játékosoknak, majd a megszerzett pontok alapján kaptak helyet az utolsó játékban, ahol a legmegterhelőbb játék következett, ahol egy dőlt pályán kellett egy rúddal segítségével minél gyorsabban felérni az állvány tetejére.

mr_7.png

Igaz, hogy csak Európai országok versenyezhettek ezen a versenyen, de a 20 ország közül 7 év alatt háromszor sikerült győzniük a magyaroknak.

süti beállítások módosítása