Reaktor

Ha a legtöbbet akarod kihozni Tusványosból...

tusnadfurdoi-wellness-kozpont.jpg

Lassan elstartol a 33. Tusványos. Noha rendkívül sokszínű, érdekes programokkal várja rengeteg helyszín az érdeklődőket, kár lenne nem felfedezni a gyönyörű környéket.

Szent Anna-tó

A csodaszép Szent Anna-tó csupán egy nagyobb köpésre található Tusnádfürdőtől, szóval az igazán bátrak gyalog is megpróbálkozhatnak a túrával. Csupán a Tusnádfürdőről kiinduló piros kereszttel jelzett túraútvonalon kell haladni 4,5 km-t.

Aki egy kisebb kirándulást szeretne tenni, az autóval menjen a tóhoz, amit könnyedén körbe lehet sétálni.

A helyiek szerint bűn kihagyni a tó közelében kapható kürtőskalácsot, ami ottani mércével nézve is kiemelkedő, egy kis piknikhez tökéletes társ lehet. A tóban fürdeni ugyan nem, de csónakázni lehet.

o_szent_anna_to.jpg(forrás: https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/veszelyben-a-szent-anna-to) 

Medveles

A Szent Anna-tó mellett járva kár lenne kihagyni Erdély másik nagy nevezetességét, a medvéket. Ezen a programon biztonságos, tervezett körülmények között lehet találkozni ezekkel a félelmetes állatokkal.

A medveles egy zárt, fedett les hatalmas ablakokkal a Szent Anna-tó közvetlen közelében. Azért, hogy a lehető legnagyobb eséllyel találkozzanak az érdeklődők medvékkel, ezért a program 17:30 és 18:30 között indul.

Noha a program ára hallatán néhányan felvonhatják a szemöldöküket (30 EUR), de a szervezők a teljes belépőt visszafizetik, ha aznap este nem merészkednek oda a medvék.

 2_-observare-ur_i.png(forrás: https://bailetusnad.eco/observare-de-ursi-in-natura/?lang=hu)

Csíkszereda

Ha valaki nem a kirándulásban, az erdőben és a medvékben leli az örömét, az látogasson el Csíkszeredára, ami Tusnádfürdőtől egy bő fél óra autóval.

Csíkszereda, Hargita megye székhelye, gazdag történelemmel és kulturális örökséggel rendelkező város Erdélyben. A város központjában található a barokk stílusú Mikó-vár, amely a Csíki Székely Múzeumnak ad otthont, bemutatva a székelység múltját és hagyományait. Érdemes meglátogatni a Szent Kereszt templomot is, amely a város egyik legfontosabb vallási épülete. A természeti szépségek kedvelői számára a várostól nem messze található Balu Park, Erdély egyik legnagyobb kalandparkja, és a Hargitafürdő gyógyító hatású borvízforrásai.

A gasztro szerelmesei pedig ne hagyják ki a méltán híres Gambrinus csárdát, ahol a lehető legszebb, legautentikusabb környezetben tudják megkóstolni a helyi specialitásokat. 

miko_var_csikszereda.jpgMikó vár (forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%ADkszereda)

Madarasi Hargita hegycsúcs

Aki hajlandó másfél órát autózni és utána néhány órát felfele gyalogolni, az a Madarasi Hargitában biztos nem fog csalódni.

A Madarasi Hargita hegycsúcs, Erdély egyik legmagasabb és legszebb pontja, 1801 méter magasra emelkedik. A természet szerelmeseinek paradicsoma, télen kiváló sípályákkal, nyáron pedig festői túraútvonalakkal várja a látogatókat. A csúcsról lélegzetelállító panoráma nyílik a Hargita-hegységre, amely felejthetetlen élményt nyújt minden kirándulónak.

 madarasi-hargita-3-tasizsolt.jpg(forrás: https://csodahelyek.hu/2022/08/22/madarasi-hargita-a-szekelyek-szent-hegye/)

Aki teheti látogasson el Tusnádfürdőre, akár családdal akár barátokkal, hiszen mind a szabadegyetem, mind a környék rengeteg lehetőséget és élményt rejt magában!

 

(Borítókép forrása: https://termalfurdok.com/tusnadfurdo/)

süti beállítások módosítása