Reaktor

Idén is elindul a Reaktor Ösztöndíj. Jelentkezz még ma!

Kedves Egyetemisták!


Ismét ösztöndíj programot hirdet a Reaktor Alapítvány. Az ösztöndíj célja a felsőoktatási tanulmányokon túlmutató ismeretek és nézőpontok megismerése. Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók a félév során havi rendszerességgel tanulmányi napokon vesznek részt, amelyek során meghívott előadók segítségével dolgoznak fel a világ és Magyarország jövőjét érintő problémákat. Majd az így elsajátított ismereteket a Reaktor blogon megjelenő cikkek formájában dolgozzák fel. Az ösztöndíjasok ezen felül csapatépítő programokon, valamint az őszi Reaktor Konferencián is részt vesznek.

Benyújtandó pályázati anyagok: esszé és vázlatos önéletrajz. A pályázati anyagok benyújtását követően a legígéretesebb pályázók közül egy szóbeli fordulót követően választjuk ki az ösztöndíj nyerteseit.

  • Esszédben az alábbi kérdésre keresd a választ: Mi a legnagyobb Magyarország előtt álló kihívás a következő évtizedben?
    Természetesen bármilyen szerinted fontos témáról írhatsz, az értékelés során érvelésed felépítését fogjuk mérlegelni. Az esszé terjedelme: körülbelül 750-1000 szó. 
  • Önéletrajzodban fordíts különös figyelmet arra, hogy milyen kérdések foglalkoztatnak és milyen társadalmi munkát vagy egyéb tevékenységet végzel, ami megkülönböztet másoktól. Önéletrajzodat vázlatosan formában, maximum 2 oldal terjedelemben várjuk.

A reaktor.osztondij@gmail.com e-mail címre várjuk az elkészült pályázati anyagokat.

Pályázat benyújtási határideje: 2024. augusztus 17., éjfél

Pályázók köre: 25. életévüket be nem töltött, a 2024-25-ös tanév őszi szemeszterében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemisták .

Pályázónként elnyerhető ösztöndíjtámogatás: nettó 100.000 Ft/hó

Ösztöndíjtámogatás időszaka: 4 hónap (2024. szeptember - december)

2024_07_24.jpg

süti beállítások módosítása