Reaktor

AI vagy valódi?

Az elmúlt években a technológia olyan gyorsan fejlődött, hogy néha nehéz megmondani, melyik kép valós és melyiket készítette egy mesterséges intelligencia (AI). Régebben könnyebb volt megkülönböztetni a valós fotókat az AI által létrehozottaktól, de manapság az AI olyan élethű képeket tud létrehozni, hogy gyakran szinte lehetetlen különbséget tenni köztük.

Az AI által készített képek rengeteg területen megjelennek, például a dizájnban, a szórakoztatóiparban és a művészetben. Ezzel együtt viszont új problémák is felmerülnek. Hogyan tudjuk megmondani, hogy egy kép igazi vagy mesterséges?

Cikkünkben öt képsort gyűjtöttünk, ahol az olvasónak kell eldöntenie, melyik kép a valódi és melyik az AI? Megoldásokat a cikk végén olvashatjuk.

1. Csak egy kép az igazi, a többi mind AI által generált. Képek forrása: Scottsdale Community College 4444.png

2. A pápa, Elon Musk, Trump vagy esetleg Kim Kardashian az igazi? Ebben a képben kettő AI generált és kettő igazi. Válaszd ki a két AI generáltat! Képek forrása: BBC

kep_3_a_cikkhez.png

3. Jöjjenek az arcok, most csak egy AI képet kell megtalálni! Képek forrása: Unsplash

kep_2_ai_or_real.png

 

4. Egy kis történelem, de az egyik kép vagy festmény AI... Képek forrása: Bloomberg

kep_3.png

5. Végezetül, az összes kép egy AI által generált fotó versenyre készült, de az egyik művész egy igazi képet adott be a versenyre. Később persze diszkvalifikálták, de mégis őt választották az eredeti győztesnek. Ebből is látszik, az emberi művészet nem pótolható. De vajon melyik az a kép?

kep55.png

 

Tekerj le a válaszokhoz!

 

 

 

 

 

 

(1. kérdés: 3; 2. kérdés: 1, 4; 3. kérdés 4; 4. kérdés 1.; 5. kérdés 1.)

süti beállítások módosítása