Reaktor

Elefánt a hazaárulóboltban

Gyurcsány Ferenc ma az országgyűlésben nagyot ment, és mennie is kell, mert az a kényelmes pozíció, ami a 2022-es választás után az ellenzék megkerülhetetlen királyává tette, Magyar Péternek köszönhetően megszűnt.

Nem volt azonban ellentmondások nélküli a szenvedélyes szezonnyitója, már a Facebookon megágyazott ezzel: 

Tornacipőben a Parlamentbe?

Ha a Parlament a NER csalárd színháza, akkor szabad tisztelni? Kell tisztelni? Vagy csak használni kell arra, amire valójában érdemes.
 

Ami érdekes álláspont, tekintve, hogy a DK versenyelőnye a Tisza párttal szemben 2026-ig az, hogy az országgyűlésben van.

A nyúl vitte ágyúval verébre lövés az üvegfalú házban azonban az alábbi konteóban csúcsosodott ki:

Majd azzal folytatta, ha keresni kellene a pillanatot, az árulás minden bizonnyal megkezdődött azzal, mikor 2009 novemberében Orbán Viktor, akkor még mint az akkori ellenzék vezetője 15 percre személyesen találkozhatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki a DK-s vezető szerint „azóta is valamivel a markában tartja” a magyar miniszterelnököt.

Mire gondolhatott Gyurcsány? A DK-hoz köthető Zsúrpubiban van egy 2022-es cikk a sztoriról:

Keskeny Ernő egykori moszkvai – hírhedten Kreml-barát – nagykövet közreműködésével az akkor még ellenzékben lévő Orbán először találkozhatott Putyinnal, akivel nagyjából 15 perces informális beszélgetést folytatott. Máig rejtély, mi hangozhatott ott el, de Orbán Viktor és a Fidesz addig meghatározó oroszellenessége onnantól eltűnt.

A 15 perces, első találkozás, amitől Orbán Viktor FSB ügynökre hipnotizálva távozott, és máig kézi vezérli Moszkva. Erős állítások.

Miért veszélyes ezzel a novemberrel pont a DK vezetőjének (mint egyén, mint házaspár) dobálózni?

Ez a november ugyanis szerepelt már nálunk, Putyinostul, az egyik 2021-es cikkünkben, ahol az alábbi Népszabadság hírt szemléztük:

Magánjellegű vacsorán fogadta Moszkvában az orosz kormányfő Gyurcsány Ferencet.

"Az állam- és kormányfők egy részével olyan közvetlen, emberi kapcsolatom alakult ki, amely túlmutat a korrekt politikai partnerségen" - mondta lapunknak a korábbi magyar miniszterelnök az ukrán ételeket felszolgáló moszkvai étteremben megejtett két órás keddi találkozóról

"A találkozó magánjellege miatt illetlenség lenne róla többet mondanom" – mondta a szocialista politikus, hozzátéve, hogy a feleségeikkel közösen elfogyasztott vacsorán a személyes témákon túl általánosságban érintették a két ország kapcsolatát, konkrét kérdésekről nem esett szó. Gyurcsány szerint Putyinnal a második világháború után a Szovjetunióba került sárospataki könyvek hazahozatalát rendező vita óta alakult ki olyan kapcsolat, amelyben "emberileg is jobban respektálják" egymást.

"Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke" - vélekedett a márciusban lemondott volt miniszterelnök.

- Népszabadság, 2009. november 25.

Lehet, hogy a Zsúrpubi fogyasztóinak nincs több évtizedes emlékezete. Nekünk van. Gyurcsány Ferenc sokféle kígyót és békát dobálhat Orbán Viktorra, mindezek közül egy 2009 novemberi Putyin találkozó az részéről és Dobrev Klára részéről merész választás. A sokféle kavics közül pont azt elhajítani, amiből a saját batyunkban salakblokknyi van, nagyon vakmerő.

Valahol még becsülendő is!

süti beállítások módosítása