Reaktor

Bárki, csak ne Orbán!

Aladdin, a halász és a felesége, satöbbi: évezredes klisé, hogy óvatosan kívánj!

Istennek van humorérzéke. Ezen keresztül leckézteti azokat, akiknek elvette az eszét a gőg. Nekünk, magyaroknak, az ellustálkodott rendszerváltás miatt a nyakunkon maradt a velünk élő SZDSZ, ami 14 éve visít, mert privilégiumaitól megfosztották.

Gőgösek és kirekesztők, de mérget jól kevernek, ennek - és örökölt médiahátországuknak - köszönhetően el tudták érni azt, hogy több mint egymillió ember érezze velük együtt, értük szarul magát. Egymillió olyan ember, akinek amúgy semmi baja az elmúlt 14 évvel, sőt, kísért a Facebook elátkozott börtönében, egymást erősítve, egymást kínozva, hogy minden ami magyar, szar, mindig minden szar, minden megkeseredett nap.

14 év fáradhatatlan méregkeverésének az eredménye a gőgös kisember, aki azok elvesztett státuszával érez együtt, akik lenézték akkor is, amikor minden hatalom örökölt birtokosai voltak, és a körúton kívüli ország rohadt szét, és lenézik most is. A szavazatot, lájkot, dühöt köszi!

Együtt lehetne érezni a velünk élő SZDSZ által megbabonázott áldozatokkal, megpróbálni segíteni rajtuk, csak ne lennének ennyire gőgösek! A gőgöt eltanulták a Körtől, ahova tartozni akarnak, gyakorolják, Pfizerért állnak sorba, büszkék a multis nyakbalógójukra, még az Ötkertben sem veszik le, 9 millió hülye paraszt országában sitcom főszereplők ők, moslék-ország álom királyfiai és királylányai, akik mindjárt emigrálnak, most már tényleg, szívességből vannak itt még velünk, felettünk.

A Budapestre felköltözött vidékinél, aki neofita buzgósággal papagájkodja vissza a magas státuszú, zéró kalóriás lózungot, nincs idegesítőbb ember; gőgje fékezhetetlen, túlnő rajta, ellöki családját, szülővárosát, leköpi a visszamaradottakat, kiposztolja az internetre, milyen borzasztó volt a legutóbbi hazalátogatás. Netflixet néz, merevedési zavarral küzd, pánikbeteg.

Istenben nem hisz, mégis fohászkodik: bárki, csak ne Orbán! Bárki, csak ne Orbán!

Isten nem haragszik rá, végtelenül megbocsátó, és van humorérzéke. Ha ajtót nyitnak neki a gangos lakásba, újpesti panelba, belép, teljesíteni egy kívánságot, és a biztonság kedvéért megkérdezi az embert: BIZTOS VAGY BENNE, HOGY EZT SZERETNÉD?

Ember: Igen! Bárki, csak ne Orbán!

Isten: BÁRKI?

Ember: Igen! Bárki, csak ne Orbán!

Isten: LEGYEN.

party.webp

süti beállítások módosítása